Arpaçay’da Mobese Sistemi Faaliyete Geçti

Arpaçay’da Mobese Sistemi Faaliyete Geçti
Kars’ın Arpaçay İlçesi’nde MOBESE sisteminin kurulumu tamamlanarak faaliyete geçti.

- Kars’ın Arpaçay İlçesi’nde MOBESE sisteminin kurulumu tamamlanarak faaliyete geçti.

Arpaçay Emniyet Amirliği sorumluluk sahasında faaliyet gösterecek olan ve bir süredir kurulum çalışmaları sürdürülen MOBESE (Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu) Sistemi’nin açılışı Kaymakam Faruk Erdem ve ilçe protokolünün katılımıyla açılışı gerçekleştirildi.

Kars Valiliği tarafından kurulan MOBESE sisteminin yanında Kaymakamlık tarafından kurulan kablosuz kamera görüntüleme sistemi ile toplamda 26 kamera ile hizmet veren sisteminin açılış kurdelasını kesmeden önce konuşan Kaymakam Faruk Erdem, sistemin hayırlı olmasını dileklerinde bulundu.

Kaymakam Erdem, “Yürütülen görüntüleme sistemi sayesinde halkımızın yoğun olarak bulunduğu ve geçiş güzergahlarında bilinen yerlere konulan kameralar ile olayların en kısa sürede haber alınacak. Olayın büyüklüğünün belirlenmesinde, gelişmelerin canlı olarak izlenmesinde, olayın büyüklüğüne göre kuvvet kaydırılmasında ve yönlendirilmesinde önemli yararlar elde edilecek. Sistemin aynı zamanda aşayişe müessir suçlara meyilli olanlar üzerinde caydırıcı etkisi olacak. Trafik düzeninin sağlanmasındaki önemini, toplumsal olaylar ve kanuna aykırı gösterilerde güvenlik önlemleri ile ilgili kararların hızlı şekilde alınacak, kapkaç, hırsızlık polis birimleri tarafından sıcak takip yapılacak” dedi.

Erdem, ayrıca kurulan sistemin benzerinin jandarma bölgesi için kurulmasına yönelik çalışma yaptıklarını ve kısa zamanda halledeceklerini ifade etti.

Daha sonra MOBESİ sisteminin açılışı yapıldı. Kesilen kurdela sonrası sistem odasında katılımcıları konuyla ilgili olarak aydınlatmak amacıyla bilgilendirmelerde bulunan İlçe Emniyet Amiri Erkan Sönmez, 2013 yılında başlatılan Mobese Sistemi çalışmalarında bugün itibariyle 2 farklı kamera sistemine sahip olduklarını, 18 adet sabit kamera, 6 adet speed dome kamera ve 2 adet PTS ( Plaka Tanıma Sistemi) ile hizmet verdiklerini belirtti.

Kurulan sistemler ile uzak mesafeleri izleme imkanı bulduklarını kaydeden Sönmez, PTS ( Plaka Tanıma Sistemi ) ile Arpaçay’a giriş yapan ve ilçeden ayrılan araçların kayıtlarının tutulduğunu söyledi.

Aranan araçların sistem sayesinde plakadan kolayca sorgulama yapılabildiğini ifade eden, Sönmez, kamera faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi.

Daha sonra sistem kurulumunu zamanında tamamladığı için yüklenici firma sahibi Engin Boz'a Kaymakam Erdem, tarafından plaket takdim edildi.

ARPAÇAY’DA MOBESE SİSTEMİ FAALİYETE GEÇTİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.