Arpaçay’da Şehitlik Anıtı Açıldı

Arpaçay’da Şehitlik Anıtı Açıldı
1918 olaylarında Kars’ın Arpaçay İlçesi’ne bağlı Büyükçatma ve Küçükçatma köylerinde Ermeni çeteleri tarafından şehit edilen vatandaşlar için kaymakamlığı tarafından yaptırılan Şehitlik Anıtı’nın açılışı yapıldı.

- 1918 olaylarında Kars’ın Arpaçay İlçesi’ne bağlı Büyükçatma ve Küçükçatma köylerinde Ermeni çeteleri tarafından şehit edilen vatandaşlar için kaymakamlığı tarafından yaptırılan Şehitlik Anıtı’nın açılışı yapıldı.

Açılışa Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, ilçe Jandarma Komutanı Emrah Çelik, Belediye Başkanı Erçetin Altay, Savcı Sertaç Sarıkaya, il ve ilçe protokolü, yerel ve ulusal basın temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşma yapan Büyükçatma Köyü muhtarı İbrahim Birdal, 1918 olaylarında meydana gelen Ermeni mezaliminde şehit olan Müslüman Türklerin anısına yaptırılan Şehitlik Anıtı’nın açılışında bukunan, anıtın yapılmasında harcanan yoğun emek ve zorlu süreçte kendilerini hiçbir konuda yalnız bırakmayan Arpaçay Kaymakamı ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, içerisinde bulunduğumuz rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayında, böylesi anlamlı bir açılışı yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Erdem, 93 harbinden Mondros Mütarekesine kadar olan süreçte bölgenin ulaşım yolları ve düzlük bir alan üzerinde olması dolayısı ile stratejik bir öneme sahip olduğunu ve bundan dolayı savaş yıllarında Ermeni çeteleri tarafından gerçekleştirilen işgallerde yapılan katliamların en yoğun yaşandığı bölgelerden olduğunu belirtti.

Çevre şehirlerde ve Kars'ta yapılan Ermeni katliamını da anlatan Erdem, Ermenilerin o tarihlerde bölgede yürüttüğü planlı faaliyetlerden bahsedip o yıllarda sadece bölgede değil, yurdun dört bir yanında gerçekleştirilen işgallerde katliamların yaşandığını ve ecdadımızın göstermiş olduğu kahramanlıklarla böylesi güzel bir vatan bıraktığını ifade etti.

Anıtın yapım sürecinde çok sıkıntılar yaşandığını ve neticede açılışın kendilerine nasip olmasının büyük bir gurur olduğuna dikkat çeken Kaymakam Faruk Erdem, “Şehitlere borcumuzu ödemek mümkün dedğil. En azından imkanlar ölçüsünde böylesi bir anıtla simgesel olarak da olsa görevimizi yerine getirdik. Anıtın yapımında emeği geçen başta muhtar olmak üzere, köylülere ve çalışma arkadaşlarıma teşekkkür ederim” dedi.

ARPAÇAY’DA ŞEHİTLİK ANITI AÇILDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.