Arpasatar; Faizler aşağı çekilmelidir

Arpasatar; Faizler aşağı çekilmelidir
Kasiad Başkanı Dr. Ali Arpasatar; Üretmeden kaliteli büyüyemeyiz. Faizleri aşağıda tutarak, mali kaynakların üretime doğru akıtılması gerekir dedi.

Kahramanmaraş Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Dr. Ali Arpasatar Türkiye’nin şu anki ekonomik durumu ile ilgili bir yazılı açıklama yaptı.

Açıklamasında şu konulara değindi. “Türkiye’nin siyasi ve stratejik önemi, ekonomik performansıyla doğru orantılıdır. Bu coğrafyada Suriyeli bir milyon mülteciye kucak açabilen tek ülkedir. Türkiye son 10 yılda ekonomik açıdan önemli bir değişim geçirmiştir. Bu başarının unutulmaması gerekir. Bu değişim Türkiye’nin bölgesinde güç ve etkisinin artmasına sebep olmuştur. Geçmiş dönemde elde edilen bu başarıdan aldığımız güvenle yeni dönemde de bu ekonomik ivmelenmenin sürmesi Türkiye’nin stratejik öneminin daha da artmasını sağlayacaktır.

2012 den beri ekonomide yavaş büyüme dönemi yaşıyoruz.2014 ikinci çeyrekte yüzde 2,1 gibi düşük oranlı büyümemizin temel sebebi teşvikli yatırımların azalmasıdır. Sanayiyi geliştirmek temel bir görevdir. Sanayinin payı GSMH’nın yüzde 15’ine düşmüştür. Sanayi büyüyor ama genel toplam içindeki payı düşüyor. Sanayi ve üretim; uzun vadeli, sabırlı ve sebatlı olmayı gerektirir. Yıllardır büyümenin üretim kaynaklı olmasını Kahramanmaraşlı sanayiciler olarak savunuyoruz. Üretmeden kaliteli büyüyemeyiz. Faizleri aşağıda tutarak, mali kaynakların üretime doğru akıtılması gerekir.  Sn. Başbakan Davutoğlu yaptığı açıklamada; Türkiye ekonomisine bakış açılarının uzun vadeli olduğunu belirtmesi, hükümet programında 2015-2018 dönemine yönelik yeni sanayi stratejisi çalışmasının başladığını söylemesi bizleri teşvik etmektedir. Sn. Ali Babacan’ın Kasım ayında açıklaması beklenen; büyümenin üretime dayalı olması reform paketini heyecanla bekliyoruz. Kahramanmaraş’lı  sanayiciler olarak üretime dayalı büyüme modeline geçmek arzusunu  alkışlıyoruz.

Teknolojiyi takip eden değil onu üreten güç olmalıyız. Bu yüzden teknoloji yüksek yatırımlara daha fazla teşvik bekliyoruz. İşlerin daha hızlanması için bürokrasinin AB standartlarına getirilmesi gerekmektedir. Rekabetçiliği ön planda tutan, dinamik gençliğimizin eğitim ihtiyacına yön veren, işgücü ve vergi politikalarını atılım yapmamızı sağlayacak şekilde düzenleyen, yeni sanayi politikasını bir sanayi şehri olarak sabırsızlıkla bekliyoruz.” Dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.