Artık Evlere Bilgisayar Yerine 3d Prınter Alınacak

Artık Evlere Bilgisayar Yerine 3d Prınter Alınacak
Geleceğin teknolojisi olarak gösterilen 3 boyutlu yazıcılar günden güne daha fazla hayatımıza girerken, sektör temsilcileri bu teknolojinin yakın zamanda vazgeçilmez olacağını belirtiyor.Haber bültenl...

Geleceğin teknolojisi olarak gösterilen 3 boyutlu yazıcılar günden güne daha fazla hayatımıza girerken, sektör temsilcileri bu teknolojinin yakın zamanda vazgeçilmez olacağını belirtiyor.

Haber bültenlerinde sıkça duyar olduğumuz 3D yazıcılar hayal bile edemediğimiz bir teknolojiyi hayata geçiriyor. 3 boyutlu bilgisayar tasarımının özel yazıcılar sayesinde gerçek objelere dönüştürüldüğü sistem, sağlık, inşaat, havacılık gibi sektörlerin yanında artık evlere de girmeye başladı.

3D yazıcı teknolojisinin ilk kullanıma başladığı günden bu yana sürekli geliştiğini vurgulayan Emesys Genel Müdürü Hakan Ertan, “3D yazıcı teknolojisi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de oldukça yaygınlaştı.Daha önce kullanabilmek için sistem bilgisi gerektiren, dev boyutlu 3D yazıcılar, gelişen teknolojiyle hem oldukça küçüldü hem de herkesin kullanabileceği bir konuma geldi” dedi.

3D yazıcıların yakın zamanda Türkiye’de kullanımın daha da yaygınlaşması hatta evlere bile girmesini beklediklerini kaydeden Ertan, “90’lı yıllarda bilgisayar sahibi olmak neyse, şu anda da 3D printer almak o. Önümüzdeki 3 yıl içinde her evde 3D yazıcı olacağını öngörüyoruz. Bu sayede çocuklara sağlıklı oyuncak yapabilecek, bir parçası kırıldığı için bozulan porselen yemek takımındaki boşluğu kendiniz doldurabileceksiniz” ifadelerini kullandı.

Ertan, Emesys olarak yaklaşık 2 yıl süren AR-GE çalışmaları sonrası hayata geçirdikleri “3D4E” 3 boyutlu yazıcılarla hem kurumsal hem de kişisele yönelik çözümler sunduklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Geleceğin teknolojisine ulaşmak herkesin hakkı. Bu yüzden Tamamen Türk üretimi çift renk kullandığımız yazıcılarımız 3gen sunduğu hızlı ve daha kolay kullanımla evlerde, 4gen ise daha profesyonel sistemiyle kurumsal firmalarda vazgeçilmez olacak. Doğada çözülen nişasta ile yapılmış plastik kullandığımız yazıcılarımız, 300 watt enerji kullanarak ceplere de zararı dokunmuyor.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.