Artılarıyla Eksileriyle İos8 !

Artılarıyla Eksileriyle İos8 !
iPhone, iPad ve iPod için Apple’ın son çıkarttığı yazılım versiyonu olan iOS8, dün itibarıyla kullanıcıların hizmetine sunuldu. iO8 bazı modellerde yavaşlamaya sebep olurken, yükleme için gerekli olan...

iPhone, iPad ve iPod için Apple’ın son çıkarttığı yazılım versiyonu olan iOS8, dün itibarıyla kullanıcıların hizmetine sunuldu. iO8 bazı modellerde yavaşlamaya sebep olurken, yükleme için gerekli olan boş hafıza kapasitesiyle de kullanıcılara zor anlar yaşatıyor.

Apple’ın son çıkarttığı yazılım versiyonu olan iOS8 tüm dünyadaki kullanıcılara sunuldu. Barındırdığı birçok yeni özellik ve yeni uygulamalarla kullanıcılara kolaylıklar sağlayan yeni versiyonun bazı handikapları da bulunuyor.

YETERLİ BOŞ HAFIZA İHTİYACI

iO8’i yüklemek isteyen kullanıcıların telefonlarında en az 5,7 GB boş hafızası bulunması gerekiyor. Bu da toplam hafızası en düşük olan 16 GB kapasiteli cihazlarda problemlere neden olabilir. Yeterli boş alan bulunmadığında güncelleme karşıdan indirilemiyor. Kullanıcılar böylelikle hafızalarında yüksek yer tutan video, fotoğraf, müzik ve uygulamaları silmek zorunda kalabiliyor. 1,1 GB boyuta sahip iO8’i yüklemek de dosyanın büyüklüğü nedeniyle zor olabiliyor. Kullanıcıların 3G yerine kablosuz ağları tercih etmeleri gerekiyor.

GÜNCELLEMENİN UZUN SÜRMESİ

Güncellemeyi yüklemek ve yükledikten sonra da kurulumun yapılması çok uzun süre alıyor. Apple server’larından gelen yüksek boyutlardaki dataların cihaza yüklenmesi uzun zaman alıyor. Apple’ın piyasada mevcut en son ve en hızlı iPhone modeli olan 5S’te bile güncellemenin tamamıyla yüklenmesi yaklaşık 1 saat sürüyor. Apple’ın yeni çıkarttığı ve henüz raflarda yerini almayan yeni telefonu iPhone6’larda ise iO8 yüklü olarak geliyor.

ESKİ MODELLERDE CİHAZI AĞIRLAŞTIRMASI

İşlemcisi daha hızlı olan iPhone6’larda iOS8’in en verimli şekilde çalışacağı açıklanırken, eski modellerde ise cihazı ağırlaştırdığı belirtiliyor. iPhone 4S ve üstü modeller olan iPhone 5 ve iPhone 5S ile iPad2 ve üstü modellere yüklenebilecek olan iO8 bu modellerde cihazı ağırlaştırabiliyor. Özellikle Siri uygulamasının kullanılması durumunda işlemcinin yoğun çalışması nedeniyle ağırlıklar yaşanıyor. Uygulamalar arası geçişlerde de cihazlarda ağırlık, kasma problemleri yaşanabiliyor.

iO8’İN GETİRDİĞİ YENİLİKLER

Yeni sürüm, interaktif bildirim sistemi ve e-mail yazma sırasında diğer e-posta içeriklerine ulaşabilme imkanı da sunacak. iOS’un son sürümü olan 7 ve versiyonlarında yeni mail oluştururken, mail kutusundaki diğer maillere erişim sağlanamıyordu. Kullanıcılar bunun için maili taslak olarak kaydedip diğer maillere ulaşmak zorunda kalıyordu. Diğer mailler arasından yapılan kopyalama işlemini de taslak olarak kaydedilen maile geri dönülerek yapıştırma işlemi gerçekleştirilebiliyordu. iOS 8 ile birlikte artık ekranın üst kısmında beliren bildirim üzerinde Facebook’ta beğenme gerçekleştirebilmenin yanı sıra dahili e-posta istemcisi gelişmiş kaydırma ve hızlı erişim özellikleri de kullanıcıların beğenisine sunuldu.

Spotlight özelliği ile uygulamalar aranabilecek ve girilen içeriğe bağlı olarak hızlı bilgi edinme özelliği olacak. Apple ayrıca yeni sürümle klavye sistemini de geliştirdi. Artık QuickType özelliğiyle yazılmak istenen kelime önceden tanımlanacak. Grup mesaj özelliğinin de eklendiği iOS 8’de istenilen kişiler gruba eklenip çıkarılabilecek ve konum bilgileri karşı taraflarla paylaşılabilecek. Yeni gelen “Tap to Talk” özelliğiyle istenilen kişiye sesli mesaj gönderilebilecek. Ayrıca iOS 8 bilgisayarla ve özellikle Apple’ın bilgisayar sistemi Mac’lerle çok daha uyumlu çalışacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.