"Asgari ücreti bin 300 TL’ye çıkaracağız’’

"Asgari ücreti bin 300 TL’ye çıkaracağız’’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Asgari ücreti önümüzdeki dönemde bin 300 TL'ye çıkarıyoruz. Asgari ücret sözleşmesini ilgili...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Asgari ücreti önümüzdeki dönemde bin 300 TL'ye çıkarıyoruz. Asgari ücret sözleşmesini ilgili komisyonda da bu konuyu savunacağız ve bin 300 TL'ye çıkaracağız" dedi.

CHP, MHP ve HDP'nin ardından AK Parti de bugün 1 Kasım seçimleri için hazırladığı seçim beyannamesini ATO Congresium'da açıklıyor. "Şimdi işçilerimize evlerine bir lokma helal rızık götürmek için canlarını dişlerine takan kanaatkar işçi kardeşlerimize kulak verelim" diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Muhammet Emin adlı bir işçinin asgari ücretle ilgili düşüncelerinin yer aldığı videoyu salonda bulunanlara izlettirdi. Davutoğlu, "Muhammed Emin Bey'in talebi asgari ücretle ilgili son dönemlerde üzerinde çok konuşulan ama Türkiye'nin imkanları çerçevesinde sağlıklı değerlendirilemeyen bir alan olarak gündemimizdeydi. İnsanımızın her açıdan daha iyi çalışmasını temin etmek amacıyla önemli hizmetleri hayata geçiriyoruz. Asgari ücreti önümüzdeki dönemde bin 300 TL'ye çıkarıyoruz. Asgari ücret sözleşmesini ilgili komisyonda da bu konuyu savunacağız ve bin 300 TL'ye çıkaracağız. Yapılan işin tehlike sınıfına göre asgari ücrette farklılaşma sağlayacağız. Bireysel emeklilik tasarruflarını yüzde 25 oranında desteklemeye devam edeceğiz. Alt işverenlik yani taşeronluk çerçevesinde kamunun ihtiyaç duyduğu işlerde çalışanları kamuda istihdam edeceğiz. Bugünlerde büyük bir mücadele içinde olan polislerimize dönük olarak, polislerimizin 2 bin 200 olan ek göstergelerini 3 bine çıkarıyoruz" açıklamasında bulundu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.