‘Aşıklar’ Sultangazi’de ‘Atıştı’

‘Aşıklar’ Sultangazi’de ‘Atıştı’
Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Aşıklar Şöleni’nde ozanlar ve sanatçılar Sultangazili türkü severlerle buluştu. Şölende aşıkların birbirleriyle atışmaları renkli görüntüler oluşturdu.

- Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Aşıklar Şöleni’nde ozanlar ve sanatçılar Sultangazili türkü severlerle buluştu. Şölende aşıkların birbirleriyle atışmaları renkli görüntüler oluşturdu.

Sultangazi Belediyesi, Anadolu kültürünün simgelerinden olan halk ozanlarını ‘Geçmişten Günümüze Gönül Köprüsü’ sloganıyla düzenlenen ‘Geleneksel Aşıklar Şöleni’nde bir araya getirdi. Sultangazi Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen şölende halk ozanları bağlamalarının bam teline bu kez Sultangazililer için dokundu. Şölene katılan ozanların birbirleriyle esprili bir dilde yaptığı ‘Aşık Atışması’ renkli görüntülere sahne oldu.

Aşık kültürünün geçmişten gelen mazisinin gelecek nesillere aktarılması gerektiğini vurgulayan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Tolunay, “Şairlerimiz bize yöresel diyarların geçmiş kültürlerini bu günlere kadar taşıdılar. Ve onları en güzel sözlerle edebiyatımıza Türk Diline en güzel şekilde kazıdılar. Onlar bizim dil bayrağımızdır. Onlar hafızalarımızda devamlı izler bırakır. Bugünde olduğu gibi zaman zaman kesintiye uğrasa da bugün hala özünü ruhunu kaybetmeden ilelebet devam etmektedir. İstiyoruz ki bu değerleri bir kere daha anıp geçmişlerimizi yad edelim. Bu güzel kültürü bugünlere taşıyanları bundan sonrada gelecek olan yeni nesillere aktarmak için onları sık sık halkla buluşturmalıyız. Onun için bu akşam aşıklar Sultangazi’de ve yine birbirinden güzel deyişlerle bize hislerini, duygularını sunacaklar. İnanıyorum ki bundan sonra da her yıl olduğu gibi bunu geleneksel olarak devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

Programa katılan sanatçılardan İsa Muslubaş ise, Sultangazi Belediyesi’ne geceden dolayı teşekkür ettiğini belirterek, “Biz türkülerimizle aşkımızı sevdamızı dile getiririz. Sazımızı çalarız türkümüzü söyleriz. Bu akşamda İnşallah, Sultangazi Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu bu güzel akşamda türkülerimizle katılmaya geldik” dedi.

‘AŞIKLAR’ SULTANGAZİ’DE ‘ATIŞTI’

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.