Asil İşçi Statüsünde Çalışmak İstiyoruz

Asil İşçi Statüsünde Çalışmak İstiyoruz
Öz Sağlık İş Sendikası Kahramanmaraş İl Temsilcisi Murat Arifoğlu “Asil İşçi Statüsünde Çalışmak İstiyoruz” dedi.

Öz Sağlık İş Sendikası Kahramanmaraş İl Temsilcisi Murat Arifoğlu “Asil İşçi Statüsünde Çalışmak İstiyoruz” dedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet alanlarında çalışan işçilerin haklarını savunmak ve daha iyi şartlarda çalışmalarını sağlamak amacıyla kurulan ve Haziran ayından itibaren de Kahramanmaraş’ta Murat Arifoğlu’nun Başkanlığında çalışmalarına başlayan Hak İş Konfederasyonuna bağlı Öz Sağlık İş Sendikası çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

haber.jpg

Arifoğlu yaptığı açıklamada: “Hastanelerde çalışan işçilerin, taşeron olarak çalışan Tıbbi sekreterlerin ve Hemşirelerin, Bakım onarım hizmetlerinde çalışan işçilerin sendikalarına üye olabileceklerini belirten Murat Arifoğlu şunları söyledi; Çalışmalarımıza başlayalı kısa bir süre olmasına rağmen çalışan arkadaşlarımızın bizlere olan desteği için teşekkür ederim. Kamu Hastaneler Birliği’ne bağlı Hastanelerden sonra şimdide KSÜ.Tıp fakültesi  Hastanesinde çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız.En kısa sürede burada çalışmakta olan Tıbbi sekreterlerimizin ve Taşeron olarak çalışan Hemşirelerin kayıtlarını yaparak Sendikamızı daha da güçlendireceğiz.

h.jpg

Yola çıktığımız ilk günden itibaren özellikle Taşeron işçilerin sorunlarını duyurmaya çalışıyoruz. Öncelikle işkolu sorunumuzu çözdük. Daha önce büro işçisi olarak gözüküyorduk, şimdi sağlık işçisi olarak gözüküyoruz. Torba yasanın bu ay içerisinde çıkmasını bekliyorduk. Malesef Ekim ayına kaldığını öğrendik. İnşallah Ekim ayında çıkarda bizlerde yeni bir hayal kırıklığı yaşamayız.Bizlerin esas beklentisi  kadro verilmesidir.Ama gördüğümüz kadarıyla verilmeyecek.Hiç olmazsa asıl işçi statüsünde çalışmak istiyoruz.Bu durumun Bakanlar kurulu kararıyla verileceğini öğrendik.Bunun için Genel Merkezimiz Bakanlıklarda, bizler ise Kahramanmaraş’ta Milletvekillerimize,Ak Parti İl Başkanı’na ve diğer yetkililere durumumuzu anlattık ve destek istedik.İnşallah bu girişimlerimizle olumlu bir sonuç alırız ve haklarımızın iyileştirilmesi yönünde bir adım daha atmış oluruz.

Ayrıca sendikamızın Genel merkezinin ve bizlerin yetki sorunu yok. Türkiye barajı % 1 dir. Üyelerimizin bizlere güvenmelerini ve desteklemeye devam etmelerini istiyoruz.Her platformda sesimizi ve sıkıntılarımızı duyurmaya ve çözüm bulmaya çalışacağımızı bilmelerini istiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.