Askeri Kurtarma Tatbikatı Başladı

Askeri Kurtarma Tatbikatı Başladı
Konya’da, Uluslararası Işık-2015/1 Askeri Kurtarma Tatbikatı başladı. Uluslararası Işık-2015/1 Tatbikatı; Türkiye’nin ev sahipliğinde, ABD, Azerbaycan, İspanya, KKTC, Macaristan, Romanya ve Türk Silah...

Konya’da, Uluslararası Işık-2015/1 Askeri Kurtarma Tatbikatı başladı.

Uluslararası Işık-2015/1 Tatbikatı; Türkiye’nin ev sahipliğinde, ABD, Azerbaycan, İspanya, KKTC, Macaristan, Romanya ve Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının iştiraki ile 30 Mart-10 Nisan 2015 tarihleri arasında Hava Kuvvetleri Komutanlığı koordinatörlüğünde Konya 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığında yapılıyor.

Tatbikatın maksadının harekat ortamında icra edilebilecek muhtemel müşterek muharebe arama kurtarma (MAK), yakın hava desteği, dinamik hedefleme ve zamana duyarlı hedefleme görevlerini içeren senaryolar dahilinde, tatbikata iştirak eden ulusal ve uluslararası unsurların ortak çalışabilirliğini ve eğitim seviyelerini yükseltmek, katılımcılar arasında bilgi-tecrübe aktarımını sağlamak olduğu bildirildi.

Tatbikata, Kara Kuvvetleri Komutanlığından iki adet AH-1P/W helikopteri, bir S-70 helikopteri, bir MAK Timi; Hava Kuvvetleri Komutanlığından altı F-16 C/D uçağı, bir CN-235 uçağı, bir Havadan İhbar kontrol uçağı, üç adet AS-532 helikopteri, iki UH-1H helikopteri, iki MAK Timi; Jandarma Genel Komutanlığından bir MAK Timi; Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığından bir S-70 helikopteri, bir MAK Timi, bir Muharebe Ateş Destek Timi; ABD’den bir adet MC-130 uçağı, iki adet CV-22 uçağı ve bir Özel Kuvvet / Muharebe Arama Kurtarma Timi, Azerbaycan’dan dört adet Mİ-17 helikopteri ve bir Özel Kuvvet Timi, İspanya’dan bir adet CN-295 uçağı ve bir Muharebe Arama Kurtarma Timi, KKTC’den bir Muharebe Arama Kurtarma Timi, Macaristan’dan bir Muharebe Arama Kurtarma Timi, Romanya’dan iki SOCAT helikopteri ve bir Muharebe Arama Kurtarma Timi katılıyor. Ayrıca, Gürcistan ve Umman ise gözlemci olarak yer alıyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.