Aslan, Engellilere Kucak Açtı

Aslan, Engellilere Kucak Açtı
Kira borcu nedeniyle icraya verildikleri iddiasıyla, 5 Kasım'dan bu yana İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapan Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi üyelerine Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'dan destek geldi. Aslan, “Engellilerimizin bu soru

- Kira borcu nedeniyle icraya verildikleri iddiasıyla, 5 Kasım'dan bu yana İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapan Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi üyelerine Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'dan destek geldi. Aslan, “Engellilerimizin bu sorunu, siyaset üstü bir mesele. Onlar ilgi, sevgi ve şefkat istiyor, sadaka değil” dedi.

Kira borçları sebebiyle icraya verildikleri gerekçesiyle yaklaşık 20 gündür, mesai saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediye binası önünde, ellerinde pankartlarla Aziz Kocaoğlu'nun sorunlarına çözüm bulmasını isteyen engellilere, Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’dan destek geldi. Engelli vatandaşlara öğle yemeği ve baklava ikramında bulunan, ardından imza kampanyasına da katılan Aslan, “Engelliler, gaziler, şehit aileleri bu ülkenin namusudur. Onlara sahip çıkmak, onlara destek olmak, yakından ilgilenmek bir insani borçtur” dedi.

"ONLARIN SEVGİYE, İLGİYE İHTİYACI VAR"

“Kararlı bir şekilde sürdürülen bu eylemi İzmir kamuoyu önemsemelidir” diyen Aslan, “Talepleri, toplam 100 metrekarelik bir alandan ibaret. Kamuoyunun, sivil toplum kuruluşlarının ve iş çevresinin duyarlı olması gerektiğini düşünüyorum. Bilhassa siyaset yapanlar, bir engelli gördüğünde ilgi gösteriyor ancak bu sözde kalıyor. Onların sevgiye, ilgiye, şefkate ihtiyacı var, sadakaya değil. İnanıyorum ki Sayın Aziz Kocaoğlu çözüm bulacaktır. Çünkü, bu konuda kendisi de hassas, bunu biliyorum” diye konuştu. Eylemin kişisel amaç gütmediğini, otuz beşer metrekarelik üç dükkandan ibaret yerden sekiz yüze yakın engellinin faydalandığını kaydeden Aslan, “Kimin ne zaman nerede engelli olacağını bilemeyiz. O yüzden engellilere destek sözde değil, özde olmalıdır. Biz Ege-Koop olarak kendilerine bir arsa tahsisi yapacağız. Bu konudaki çalışmalarımız sürüyor; ancak bu uzun vadeli bir iş. Aslına bakarsanız İzmir'de bir Engelli Yaşam Bölgesi ya da Engelli Köyü gibi bir proje zaten olmalıydı. Olmalıdır. Bu da ciddi bir eksikliktir” ifadelerini kullandı.

ASLAN, ENGELLİLERE KUCAK AÇTI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.