Aslıhan Öğretmenin Azmi Takdirle Karşılanıyor

Aslıhan Öğretmenin Azmi Takdirle Karşılanıyor
Ankara’ın Çankaya İlçesine Bağlı Evciler Köyü İlk Öğretim okulunda Öğrencilerin Karne sevinci

 Ankara’ın Çankaya İlçesine Bağlı Evciler Köyü İlk Öğretim okulunda  Öğrencilerin Karne sevinci

Türkiye’de Birçok kamu görevlisinin görev yapmaktan kaçındığı köy Okullarından birinde görev yapan bayan öğretmen tüm zorluklara ve engellere göğüs gererek köylü çocukların eğitimden geri kalmaması için mücadele ediyor.  Aslıhan Tosunoğlu isimli fedakâr Öğretmen Ankara’ın Çankaya İlçesine Bağlı Evciler Köyü  ilk Öğretim okulunda  Öğrencileri ile birlikte Karne sevinci yaşıyor.

Alışılagelmiş yaşamlarını geride bırakıp Çankaya 55 kilometre mesafedeki Evciler köyünde öğretmenlik yapan Sınıf Öğretmeni Aslıhan Tosunoğlu, ailesinden ve sevdiklerinden kilometrelerce uzakta eğitim veren öğretmenlerden yalnızca Birisi onun Bugün sevinci Göremeye değerdi Öğrencilerine Karne verirken ayrı kalmanın üzüntüsün yaşayan Tosunoglu öğrencilerine karnelerini dağıtırken gözyaşlarını tutamadı.

  ÖĞRENCİLERE KIŞLIK YARDIMLAR VE OYUNCAKLAR

Okulda maddi durumu kötü olan öğrencileri gördükten sonra tanıdık iş adamlarıyla irtibata girerek öğrencilere bir Kısmı İşadamların desteği  ve Ben Kendi cebimden  yardımda bulundu. Kış aylarının gelmesiyle beraber yağan kar yağışında okula yazlık ayakkabı ve üstleriyle gelen öğrencileri gördüğünde çok etkilendiğini söyleyen Aslıhan öğretmen geceleri uyumadığını ve bu öğrencilere nasıl yardım yapabileceği konusunda araştırmalara başladı.

. Bu öğrencilerin evlerinde ziyaret ettiğimde ailelerinde durumunun kötü olduğunu yaptığımız ev ziyaretlerinde tanık olduk bu beni daha da büyük yaraladı. Hemen bunlara yardım etmek için çalışmalar başlattım. Önce bu öğrencilerimize sosyal yardımlaşma üzerinden yardım yapayım düşüncesi oluştuğunda bunun uzun süreceği ve bu öğrencilerin bu süre zarfında daha çok üşüyeceğini tahmin ettim ve bundan vazgeçtim.  Sonralarında Hayırsever İşadamları ile görüştüm onlardan yardım istedim sağ olsun beni kırmadılar ve öğrencilerimize yardım ettiler ayrıca ben bununla da yetinmeyerek Öğrencilere kendi cebimden harcayarak yardımlarda bulundum.

Öğrencilerimize kırtasiye, yazlık ve kışlık elbise, eşofman takımı, mont, bot ile birlikte oyuncak yardımlarında bulunduk dedi.

ŞEHİRDE GÖRMEDİĞİ KÖYDE GÖRDÜ

 Köyde kaldığı Lojmanında eline aldığı baltayla odun kıran ve sobayı yakan fedakâr öğretmen,  Buraya ilk geldiğimde soba yakmayı bilmiyordum. Daha önce hiç böyle bir deneyimim olmamıştı.  Okulu ve lojmanı ilk gördüğümde büyük şaşkınlık yaşadım., kışın aşırı soğuk geçmesi nedeniyle çok sıkıntı yaşadım. Ama çocuklar benim alışmam için çok yardımcı oldular.  Köy Ortamına ilk defa geldim ve alışılmadık bir yaşam tarzıyla karşılaştım.  Öğrenciler ve okulumuzda görevli personel Hayati Atay Bey bana odun kırmayı ve soba yakmayı öğretti. Şimdi işimi severek yapıyorum. İyi ki öğretmen olmuşum ve iyi ki buradayım.”

ÖĞRENCİLERİN GÖZLERİNDE IŞIK GÖRÜYORUM

Kendi kardeşlerinden ayırt etmedim öğrencilerine hem anne hem de abla şefkati gösteriyor.

Alışık olmadığı köy şartlarında tüm zorluklara göğüs gererek öğrencilerine iyi bir gelecek sunmanın uğraşını veren genç öğretmen bu özverisi, köy halkı tarafından da takdir ediliyor.

Öğretmen olarak ilk görev yeri olan Evciler köyüne gelen öğretmen Tosunoğlu, yaptığı açıklamada, öğrencilerinin iyi bir eğitim alması için canla başla çalıştığını ifade ederek onların bana hayır duası yeter dedi.

Ankara’dan geldiğimde burada hiç alışık olmadığım bir yaşam tarzıyla karşılaştım. Biraz zorlandım ama öğrencilerimizin gözündeki o ışık, her şeye değiyor. Tüm zorluklara rağmen öğrencilerimizin sevgisi beni mutlu ediyor. Onlar için buradayım. Onların mutlu olduğunu görmek benim de hoşuma gidiyor. Beni buraya tek bağlayan unsur öğrencilerimiz.”

KÖYDE YAŞAMAYI ÖĞRETTİ BANA

Okulda temizlik görevlisi olarak ç alışan Hayati Atay bey bana köyde yaşamayı öğreti Allah razı olsun ondan Okulun sobalı olması nedeni hayati abimiz sabah erkenden öğrenciler okulla gelmeden sobayı yakar öğrencilere çay demler geldiklerinde üşümesinler sıcak çay içsinler ki kendilerin sıcak tutsun der benimle birlikte öğrencilerle ayrı ayrı ilgilenir köy biraz dağınık olduğu öğrencileri evlerine kadar götürüp teslim eder  Köy halkımıza ve hayati abiye teşekkür ederim dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.