Asü Resim İş Öğretmenliği Proğramını 30 Aday Kazandı

Asü Resim İş Öğretmenliği Proğramını 30 Aday Kazandı
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği Programına alınacak öğrencilerin belirlenmesi için yapılan Özel Yetenek Sınavı, sorunsuz şekilde tamamlandı. 120 adayın başvuruda bulunduğu sınava 117 aday katılım sağladı ve 30 aday ASÜ’lü

- Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği Programına alınacak öğrencilerin belirlenmesi için yapılan Özel Yetenek Sınavı, sorunsuz şekilde tamamlandı. 120 adayın başvuruda bulunduğu sınava 117 aday katılım sağladı ve 30 aday ASÜ’lü olma şansı elde etti.

İki aşamalı olarak gerçekleştirilen sınavda ilk olarak Desen, ardından da İmgesel Tasarım Sınavı’na giren adayların düzenleme, hareket, oran-orantı ve bütünlük becerileri ile hayal gücü zenginliği, görme-algılama, hacim-kütle, ışık-gölge, perspektif ilişkileri ve bunu yansıtabilme becerileri ölçüldü. Bu yıl ilk kez öğrenci alan program şehir-sanat ilişkisinin güçlenmesi açısından büyük önem arz ediyor. Kısa süre içinde Müzik Bölümü’nün de açılacağı, bununla alakalı altyapı çalışmalarının hızla devam ettiği belirtildi.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, sınavda başarı gösteren öğrencileri tebrik etti; programın üniversiteye ve Aksaray’a hayırlı olması dileğinde bulundu.

ASÜ RESİM İŞ ÖĞRETMENLİĞİ PROĞRAMINI 30 ADAY KAZANDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.