Asü’lüler İmece Ruhunu Canlandırdı

Asü’lüler İmece Ruhunu Canlandırdı
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi öğrencileri ve Yapılcan köyü sakinleri, imece ruhunu yeniden canlandırdı. Öğrenciler, “Topluma Hizmet Uygulaması” dersi kapsamında Yapılcan İlkokulu’nun tamiratını gerçekleştirdi, okula bir kütüphane kurdu ve ba

- Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi öğrencileri ve Yapılcan köyü sakinleri, imece ruhunu yeniden canlandırdı. Öğrenciler, “Topluma Hizmet Uygulaması” dersi kapsamında Yapılcan İlkokulu’nun tamiratını gerçekleştirdi, okula bir kütüphane kurdu ve bakım çalışmalarını yaptı.

İmece çalışmasında Eğitim Fakültesi’ne, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Toplum Hizmetleri Vakfı da (TOVAK) destek verdi. Çalışmanın yılbaşında başladığını, oluşturulan imece ruhuyla 4 ay gibi kısa bir zamanda tamamlandığını ifade eden ASÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Sedef Bilici, kendilerine destek olan herkese teşekkür ederek, “Topluma Hizmet Uygulaması” dersinin öğrenciler açısından çok önemli olduğunu belirtti. Tamamlanan projeyi yerinde gören Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz da, öğrencilerin ve köy halkının el ele vererek ilkokulun eksiklerini giderdiğini belirtti. Duvarların boyandığını, masa, sıra ve tahtaların bakımdan geçirildiğini, kütüphane kurulduğunu, kitap temin edildiğini ve ihtiyaç duyulan tamiratların yapıldığını kaydeden Dekan Yılmaz, “Öğrencilerimiz bu çalışmayla hem topluma karşı sosyal farkındalık kazandı, hem de bir amaç uğruna el birliği içinde çalışma ruhunu görmüş oldu ve bu kültürü canlandırdı” dedi. Projenin gerçekleşmesinde TOVAK’ın önemli maddi destekler sağladığının altını çizen Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, “Projenin tüm paydaşlarına katkı ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi. Daha sonra Dekan Yılmaz, Milli Eğitim Şube Müdürü Kenan Yeğen’le birlikte yeniden düzenlenen sınıfları gezdi.

ASÜ’LÜLER İMECE RUHUNU CANLANDIRDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.