Ata Sporu Cirit Sındırgı’da Yaşatılıyor

Ata Sporu Cirit Sındırgı’da Yaşatılıyor
Sındırgı Atlı Spor Kulübü Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen 2015 Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası Çeyrek final karşılaşmaları Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 4-7 Eylül tarihleri...

Sındırgı Atlı Spor Kulübü Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen 2015 Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası Çeyrek final karşılaşmaları Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 4-7 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Sındırgı Atlı Spor Kulübü Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen 2015 Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası 4-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Gönüllüler tarafından kurulan Cirit takımına Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, maddi ve manevi desteğini esirgemiyor. Başkan Yavaş, Atlı Spor Kulübü üyelerinin atlarını bakabilecekleri ve antrenman yapabilecekleri bir alan oluşturdu. Kentin kültürüne sahip çıkmayı kendilerine bir borç saydıklarını belirten Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, bu bağlamda cirit kültürünün de kendileri için değerli olduğunu vurguladı. İlçeye bir cirit sahası kazandıran Başkan Yavaş, Türklerin yüzyıllardan beri oynadıkları ata sporunun yapılmasına zemin hazırladıklarını söyledi. Ciridin Sındırgı’da çok önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Başkan Yavaş, "İlçemizde cirit çok değerli kültür donelerimizin başında geliyor. Öyle ki geçmişten bugüne kadar devam eden bu kültür ilçemizin sembol değerlerinden birisidir. Durum böyle olunca bizlerde ciridin ve atlı sporların en iyi yerlere gelmesini hedeflemekteyiz. Cirit geçmişten günümüze gelen ilçemizin en önemli değerleri arasında yerini almıştır. Öyle ki bu kültür kuşaktan kuşağa yayılmalı düşüncesi içindeyiz. Asırlarca yaşamasını hedeflediğimiz bu kültür gelecek nesillerin geçmişten aldığı en büyük miraslardan birisi olacaktır. Türkiye’de cirit ve atlar denilince akla ilk gelen ilçemiz olacaktır. Biz bu durumu daha da ileri götürmek için çaba vermekteyiz. Ata sporuna gönül vermiş kardeşlerimizin bu çabasını takdir etmekle birlikte cirit sahamız ile örnek olacağız. Biz cirit için verilen emeklerin de çok değerli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

2015 Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası Yarı final karşılaşmalarında Malatya Yazıhan Atlı Spor, Erzincan Atlı ihtisas Spor, Manisa Zafer Atlı Spor ile Uşak 1 Eylül Atlı Spor takımları mücadele edecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.