Atalay’dan Demirtaş’a: "Şikayette Bulun"

Atalay’dan Demirtaş’a: Şikayette Bulun
AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ’Beni de dinliyorlar’ açıklamalarına ilişkin "Sayın Demirtaş’ın o konuda bilgi ve belgesi varsa şikayet etmesi lazım" dedi. 1...

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ’Beni de dinliyorlar’ açıklamalarına ilişkin "Sayın Demirtaş’ın o konuda bilgi ve belgesi varsa şikayet etmesi lazım" dedi.

14 Aralık operasyonuna ilişkin, "Bu bir basın suçu değil, gözaltına alınanlar basın suçundan, düşünce suçundan dolayı gözaltına alınmış değil. Bir propaganda. Bu tamamen çok değişik kesimlerden insanların dahil edildiği farklı bir suç" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Atalay, parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, "Dün, MYK toplantısında 24 Aralık Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı Edirne’de yapılacak, bu toplantıyla ilgili hazırlıklar gözden geçirildi. Büyükşehir belediye başkanlarımız o gün orada olacaklar, bir gün önce. Edirne’nin ve Trakya’daki ilçelerin belediye başkanlarını ziyaret edecekler. İl başkanlarımız katılmıyor sadece, belediye başkanlarımız, kadın kolları, gençlik kolları başkanlarımız. Bölge milletvekillerimizin de tamamı orada olacak. Büyük bir Trakya hareketliliğini göreceğiz. İkinci değerlendirmemiz kongrelerimizle ilgili. Şu ana kadar 934 kongremiz yapıldı, 153 kongremiz kaldı. Tamamı Şubat ayı içinde bitmiş olacak. Seçime çok daha dinamik bir yapıyla girmiş olacağız. Gençlik ve kadın kolları kongrelerimiz de başlıyor, onlar da Şubat sonuna kadar tamamlanmış olacak" dedi.

Aylık gündem araştırmasının sunumunun da yapıldığını anlatan Atalay, "Her ay kamuoyu araştırması yaptırıyoruz. Bu araştırmaları önemli görüyoruz. Bugün seçim olsa, milletvekili seçimi olsa diye sorularımız da oluyor. Vatandaşın nabzını tutuyoruz. Bu çalışmalarımıza ara vermeyiz, bunları önemli görüyoruz. Son araştırmada, bugün seçim olsa sorusunda AK Parti’ye verilen tercih yüzde 48,2’dir. Bu, bizim 2011 seçiminden beri devam eden trendimizdi. Genel olarak milletimizin büyük bir desteği var, o destek sürüyor. Türkiye’nin geleceği için AK Parti’nin önemini milletimiz biliyoruz. Aralık ayı araştırmasında, milletimizin gelecekle ilgili gördüğü AK Parti. Başka arayış içinde de değil" ifadelerini kullandı.

“RANDEVU SİSTEMİ KALDIRILACAK YURTDIŞINDAKİ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN, SANDIK SAYISI ARTIRILACAK”

Atalay, Seçim İşleri Başkanlığı’nın da MYK’da bir sunumunun olduğunu belirterek, "Seçim İşleri Başkanlığımızın seçim takvimi ile ilgili. Bir de seçimin kampanyasının özüne dönük çalışmalar. Seçim şarkılarımız, bilboardlarımız. Bütün bunlar benim koordinasyonumda yürüyor. Dün, tabi iyi bir haber verdi Seçim İşleri Başkanlığımız. Yüksek Seçim Kurulu’nun çalışması vardı. Son cumhurbaşkanlığı seçiminde yurtdışındaki vatandaşlarımız ilk defa oy kullandılar ama katılım çok düşük oldu. Beklenin altında oldu, bunun sebepleri çok tartışıldı. Orada bir randevu sistemi uygulandı geçen sistem. Oy kullanılacak merkezler ve süre yetersiz görüldü. YSK’da bir çalışma var, sonuçlanmak üzere. Randevu sistemi kaldırılacak yurtdışındaki vatandaşlarımız için, sandık sayısı artırılacak. 4 haftaya çıkarılacak oy kullanma süresi. Yurtdışındaki vatandaşlarımızın oylarını kullanmalarını sağlayacak kolaylaştırıcı unsurlar. Yurtdışındaki STK’lardan da talep oldu, randevu sistemi hiç yürümedi" diye konuştu.

MECLİS’TEKİ YASA TASARILARI

MYK’da diğer bir konunun Meclis’in çalışma takvimi olduğunu söyleyen Atalay, Meclis’in seçim takvimi açıklanana kadar artık fazla bir vaktinin olmadığını, hangi tasarıların öncelikle ele alınacağı konusunun ele alındığını ifade etti. Bunun başında İç Güvenlik Reformu Paketi’nin olduğuna dikkati çeken Atalay, daha sonra cezaevi güvenliği ile ilgili bir tasarısının olduğunu dile getirdi. Bir de İş Güvenliği Yasa Tasarısı’nın olduğunu anlatan Atalay, "Bu yasa tasarısı içinde madencilikle ilgili düzenleme olacak. Son zamanlarda madencilik sektöründe bazı şikayetler var. Yatırımları geciktiren bazı unsurlar var. O engellerin kaldırılması için madencilik ile ilgili düzenleme. Umuyoruz seçimden önce bunlar tamamlanmış olur" dedi.

Ekonomi ile ilgili konularda da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bilgi sunduğunu belirten Atalay, "Kamuoyuna yansıyan plaket, hediye gibi konular oldu. Plaket verilmesi bir genelgeyle artık bunların önlenmesi hedefleniyor. Hediye verilmesi konusu düzenleniyor. Bunlar sadece tasarruf açısından değil. Artık kimin kime plaket vereceği karıştı. Yığın yığın her yerde plaketler. Hediye konuları hem tasarruf sağlayacak hem de rahatlama getirecek. Bunları olumlu buluyoruz" şeklinde konuştu.

RUSYA’DAKİ GELİŞMELER VE DÜNYA EKONOMİSİ

Dünya ekonomisinde kırılganlıkların olduğuna dikkat çeken Atalay, önemli olanın ekonominin kalıcı şekilde dengelerini sağlamak olduğuna işaret etti. Son dönemlerde Rusya’daki gelişmelerin döviz kurunu etkilediğini belirten Atalay, AB’den sonra en fazla dış ticaretin Rusya ile olduğunu, inşaat sektöründe işadamlarının yatırımlarının fazla olduğunu ve gerekli tedbirlerin alındığını söyledi. ’Ekonomide olumsuz bir tutum’ gibi gelişmeyi kimsenin beklememesi gerektiğine işaret eden Atalay, bütün piyasaların sağlam bir yaklaşım içinde olması gerektiğini ifade etti.

14 ARALIK OPERASYONU

14 Aralık operasyonuna ilişkin de değerlendirmede bulunan Atalay, "Bu bir basın suçu değil, gözaltına alınanlar basın suçundan, düşünce suçundan dolayı gözaltına alınmış değil. Bir propaganda. Bu tamamen çok değişik kesimlerden insanların dahil edildiği farklı bir suç. Bir grup vatandaş, bir kumpasla uzun süre gözaltında kalmış. Bu kumpas iddiasını bir şikayetle savcılığa iletiyorlar. Savcılık araştırıyor, verileri topluyor, ondan sonra bu gözaltı yapılıyor. Hangi isimle, kimlerin burada. Bir insan hakkı ihlali var. Vatandaş şikayet ediyor. Bunun hükümetle, partiyle ilgisi yok. Bunun içinde sadece birkaç gazeteci var, diğerleri polisler. Bunun emniyet boyutu, polis boyutu var. Basın aracılığıyla suç işlenmesi gibi bir imtiyaz, özgürlük yok. Adaletin yerini bulması esastır. Yargının vereceği kararı bekliyoruz" dedi.

CHP SÖZCÜSÜ HALUK KOÇ’A CEVAP

CHP Sözcüsü Haluk Koç’a ’Paralel yapının papağanlığını yapıyor’ dediğini hatırlatan Atalay, "Ondan fazla alınmış, ben de doğrusu fazla memnun oldum. Bu konumlara CHP’nin düşmesini istemiyoruz, onun için onu söylüyoruz. Sürekli torpil vesaire konuları üzerinde duruyorlar. Hatta bir ihbar hattı kurmuşlar. Tabii muhalefet partisi ülkemizin geleceği konuları üzerinde dursa. Sayın Kılıçdaroğlu’nun SGK Genel Müdürlüğü dönemi çok şaibeli bir dönem" şeklinde konuştu.

4 ESKİ BAKANLA İLGİLİ OLUŞTURULAN SORUŞTURMA KOMİSYONU

4 eski bakanla ilgili kurulan Soruşturma Komisyonu’na ilişkin soru üzerine Atalay, "MYK gündemine konu hiç gelmedi. Biz de komisyonun kararını bekliyoruz. Komisyon bir çalışma yapıyor. Onun çalışmasını bitirip karar vermesi konuyu belirleyecektir. Onun dışında bir tutum belirlemedik. Bir çalışmamız partimizde olmadı" dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın ’çözüm süreci’ açıklamalarının hatırlatılması üzerine Atalay, "Bu konuda çok evvelden beri takvim vermemeye gayret ederim ama size şunu söyleyebilirim. Yani hükümetin, ilgili kurumların çalışmaları olumlu şekilde devam ediyor. Şu anda olumlu bir çözüm süreci çalışmasının, diyaloğun sürdüğünü söyleyebilir" diye konuştu.

Atalay, plaketler ve hediyeler konusunda Başbakanlık genelgesiyle bir düzenlemeye gidilmesine ilişkin soru üzerine, "Sırf tasarruf olarak değil, yereldeki mülki idare açısından tasarruf olabilir. Bunun görüntü olarak da rahatsız edici boyutları var. Plaket bazen çoğu yerde gereksiz şekilde kullanılıyor. Bunu sadece tasarruf boyutu ile ele almamak lazım" dedi.

"SAYIN DEMİRTAŞ’IN O KONUDA BİLGİ VE BELGESİ VARSA ŞİKAYET ETMESİ LAZIM"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ’Beni de dinliyorlar’ açıklamalarının sorulması üzerine Atalay, "Sayın Demirtaş’ın o konuda bilgi ve belgesi varsa şikayet etmesi lazım. Hükümet olarak dinlemelerle ilgili önemli tedbirler aldık. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılıyor gibi düzenlemeler getirildi. Hele yasal olmayan dinlemelere karşı cezalar artırıldı. Bu konularda benim söyleyeceğim bir şey yok. O konuda endişeleri varsa onları yasal yollarla bildirmeleri gerekir diye düşünüyorum" diye konuştu.

Atalay, 4 bakanla ilgili kurulan Soruşturma Komisyonu’na ilişkin soruya, "Neticede dinliyorlar. Orada bir komisyon var. Soruşturma komisyonları TBMM’de çok önemlidir. Bundan sorumlu olacaklardır, dinlemeleri onlar yapıyor, kararı onlar veriyorlar. Biz de o komisyonun kararını bekliyoruz. Yeterli dinleme vesaire yapıp yapmadığı gibi konular, Meclis’in kendi iç çalışma sistemleriyle ilgili konulardır" karşılığını verdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.