Ataol Behramoğlu 50. Sanat Yılını Sanatçı Dostlarıyla Kutladı

Ataol Behramoğlu 50. Sanat Yılını Sanatçı Dostlarıyla Kutladı
Ünlü şair Ataol Behramoğlu, 50 sanat yılını sanatçı dostlarıyla kutladı. Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği etkinliğe sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda ünlü isimler katıldı.

- Ünlü şair Ataol Behramoğlu, 50 sanat yılını sanatçı dostlarıyla kutladı. Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği etkinliğe sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda ünlü isimler katıldı.

“Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var” şiiriyle hafızalara kazınan Türk edebiyatının usta isimlerinden ünlü şair Ataol Behramoğlu’nun, sanat hayatının 50. yılı Beşiktaş Belediyesi’nin Fulya Sanat Merkezi’nde düzenlediği bir etkinlikle kutlandı. Etkinliğe Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek, Hanefi Avcı, yönetmen Nebil Özgentürk, yazar Doğan Hızlan, oyuncular Rutkay Aziz ve Tarık Akan gibi ünlü isimlerin yanı sıra sanat ve siyaset dünyasından birçok ünlü isim ile sanatseverler katıldı.

Gülsen Tuncer ve Orhan Kurtuldu’nun sunuculuğunu üstlendiği etkinlikte piyanist Utku Asan’ın çaldığı “Ustaya Küçük Bir Armağan” adlı eser salondakilerden büyük alkış aldı. Etkinlikte daha sonra Nebil Özgentürk’ün yönettiği, Çetin Tekindor’un ise seslendirdiği belgesel izlendi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, sanatçıların hayata dokunuşlarının toplumda siyasetçilerden çok daha derin, kalıcı ve anlamlı izler bıraktığını kaydetti. Hazinedar, “Bir siyasetçi olarak yaşam boyu bizlere sunulan bu zenginliği Beşiktaş’tan İstanbul’a, İstanbul’dan Türkiye’ye taşımayı hedefliyoruz. Bu hayat yolculuğunda Ataol Behramoğlu’nun dizeleri yolumuzu aydınlatıyor” dedi.

Hazinedar daha sonra Behramoğlu’nun şiirlerinden dizeler okudu.

Ünlü yazar Doğan Hızlan, Ataol Behramoğlu’nun Türk toplumcu şiiri için çok önemli bir isim olduğunu belirtti. Hızlan, “Ama sadece toplumculuk vasfı niteliği taşıyan bir şiir iyi olmasını sağlamaz. Eğer toplumcu bir mesaj verecekseniz ve bir düşüncenizi açıklayacaksanız bunu en iyi şiirle yapmanız gerekir. Ataol bu iki ögeyi de şiirinde birleştirmiş adamdır” ifadelerini kullandı.

Sunucu ve yazar Metin Uca Behramoğlu’nun ağabeyi gibi gördüğünü belirttiği açıklamasında, “Türkiye’de verilen tüm demokrasi mücadelelerinde onun varlığını hep yanımda hissetmişimdir. Sonra onu tanıdım ve o benim abim oldu. Bu da ayrı bir gurur kaynağımdır. Hayata aynı baktık, gördük ve aynı mücadeleleri verdik. Bugün de onun 50. yılında yanındayım. Behramoğlu ile 1970'li yıllarda tanıştığını belirten oyuncu Rutkay Aziz,”Behramoğlu, şiir dünyasına, edebiyata, yaptığı çevirilerde yazdığı yazılarla büyük katkıları olmuş bir isimdir. Düşüncesinde ve ilkelerinde onurlu biçimde kendini koruyan ender insanlarımızdan bir tanesidir” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.