Atatürk'ün Narlıya Gelişinin 84. Yılı Törenlerle Kutlandı

Atatürk'ün Narlıya Gelişinin 84. Yılı Törenlerle Kutlandı
Pazarcık ilçesine bağlı Narlı Mahallesinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Narlıya gelişinin 84. yıl dönümü törenlerle kutlandı

Pazarcık ilçesine bağlı Narlı Mahallesinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Narlıya gelişinin 84. yıl dönümü törenlerle kutlandı.
Atatürk'ün 1933 yılında yaptığı yurt gezilerinde Gaziantep ili ziyareti öncesi, 26 Ocak 1933 tarihinde Narlı (Beldesi) Mahallesine uğraması nedeni ile, Pazarcık ilçesi Narlı Mahallesinde tören düzenlendi.
Pazarcık Tren istasyonun da, Trene binen Pazarcık Kaymakamı Çağlayan Aydın, Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, İlçe Garnizon Komutan Vekili Yüzbaşı Ümit Karademir, Daire Amirleri ve Belediye Meclisi Üyeleri, Trenle birlikte Narlı tren istasyonuna kadar yolculuk yaptılar.
Narlı Tren Garı'nda gerçekleştirilen Tören bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunması ile birlikte başladı. 
Daha sonra tren ile tören alanına getirilen Türk Bayrağını Askerlerden teslim alan, Pazarcık Kaymakam Çağlayan Aydın ve Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, bayrağı Garnizon Komutan Vekili Yüzbaşı Ümit Karademir’e teslim etti.
Törende kürsüye çıkarak konuşma yapan Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ; “Mustafa Kemal Atatürk’ün Narlıya gelişinin 84. Yıl dönümünü kutladıklarını ve herkesin bugüne sahip çıkması gerektiğini belirtti.
Pazarcık Kaymakamı Çağlayan Aydın ise günün anlam ve önemini belirtti;
Tören daha sonra öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından, Folklor ekibinin gösterisi ile birlikte, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Bando takımı tarafından marş dinletisinin ardından son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.