Atb’den Bbp Genel Başkanı Destici’ye Destek

Atb’den Bbp Genel Başkanı Destici’ye Destek
Avrupa Türk Birliği (ATB) Başkanı Erol Yazıcıoğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Büyük Birlik Partisi istişare kurulunun almış oldukları karara destek verdiklerini açıkladı.

- Avrupa Türk Birliği (ATB) Başkanı Erol Yazıcıoğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Büyük Birlik Partisi istişare kurulunun almış oldukları karara destek verdiklerini açıkladı.

ATB Genel Başkanı Erol Yazıcıoğlu yaptığı yazılı açıklamada, “Büyük Birlik Partisi Genel Merkezi'nin cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili yaptığı istişareler sonucu Genel Başkan Mustafa Destici ve Yönetim Kurulu'nun açıklamalarını saygıyla karşılıyoruz. İstişareye ve çıkan karara uymanın sünnet olması hasebiyle biz Avrupa Türk Birliği ve bize bağlı olan tüm teşkilatlarımızla karara uyacağımızı beyan ediyoruz. Siz değerli gönüldaşlarımızın, dava arkadaşlarımızın, ülküdaşlarımız Alperenlerin de bu karara uymanızı can-ı gönülden arzu ediyoruz” dedi.

“ADAYLARI DA HALK BELİRLEMESİ GEREKİRDİ”

“Yoğun bir şekilde gündemimizde olan bir cumhurbaşkanlığı seçim süreci içerisindeyiz. 10 Ağustos tarihinde ilk turu gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı seçiminin ve sonucunun Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti'ne hayırlı olmasını temenni ediyoruz” diyen Yazıcıoğlu, “

Biz, Avrupalı Alperenler ve Türkiye ile dünyanın muhtelif bölgelerinde yaşayan gönüldaşlarımız teşkilatlandığımız günden bugüne kadar Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesini savunuyoruz. Bunu söylerken adayın da halk tarafından belirlenmesi gerekliliğine inanan bir hareketiz. Umarız bu durum ileri ki yıllar içinde değişir ve milletin bağrından çıkmış insanlar da Cumhurbaşkanlığına aday olabilir. Ama ne yazık ki bu durum şu an için mümkün olmadığı gibi önünde yasal birçok engel bulunmaktadır. Mevcut durumda TBMM bünyesinde milletvekilliği yapan insanlar ancak aday gösterebiliyor ve bir aday çıkarabilmek için en az 20 milletvekilinin imzalı başvurusu gerekiyor. Bizim ve gönül bağı içinde olduğumuz Büyük Birlik Partisinin böyle bir imkânı olmadığı için diğer partilerin ve milletvekillerinin gösterdiği 3 aday üzerinden Cumhurbaşkanı seçilecektir” ifadesini kullandı.

“DIŞ MİHRAKLAR BZİLERİ PARÇALAYIP, BÖLMEK İSTEMEKTEDİRLER”

Avrupa Türk Birliği olarak her daim halkın ve hakkın yanında olduklarını ifade eden Yazıcıoğlu, şunları dedi:

“Doğru bildiğimizi her daim söyledik ve yaptık. Doğruluğu, dürüstlüğü kendimize şiar edindik. Yanlışların ise hep karşısında durduk. Biz Alperenler ilkeli insanlarız. Ülkülerimiz doğrultusunda ilkelerimizle yaşar ve ilkelerimizin ışığında istişareler neticesinde kararlar alırız. Aldığımız kararları sonuna kadar savunur ve gerçekleşmesi için azami gayret gösteririz. Bizim Alperenler olarak bu duruşumuzdan rahatsız olanlar hep vardı. Bilhassa Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun şehadetinden itibaren teşkilatlar ve parti üzerinde oynanan oyunlar artırıldı ve parti ile ocaklar yok edilmek istendi. Son günlerde ise bu durum en üzücü şekliyle karşımıza geldi ve ortaya çıktı. Büyük Birlik Partisinin istişare sonucu almış olduğu karar bazı dış mihrakların muhalefetiyle karşılaştık. Bu dış mihrakların yapmaya çalıştı partimiz ve teşkilatlarımız üzerinden bizleri önce birbirine düşürmeye çalışıp, bizleri bölüp-parçalayıp-yönetmek istemektedirler. Bu duruma da ne yazık ki içimizde bazı arkadaşlarımız alet olmuş ve oyuna gelmişlerdir. Bizleri çok üzen açıklamalar ve hareketler olmuştur.”

“İÇ MESELELER SANAL ÂLEMDE KONUŞULMAZ”

Yazıcıoğlu, şöyle devam etti:

“Alperenlerin teşkilat anlayışı; istişare sonucu alınan kararlara saygı gösterilmesi son derece önemlidir ve uyulması sünnettir. Parti veya teşkilatlarla ilgili eleştirilecek sebepler, noktalar veya olaylar varsa, bunu aile içi tartışır ve sonuçlandırır. Bunu hiçbir şekilde basın toplantısı düzenleyerek kamuoyunun önünde ifşa etmez. Malum basın/yayın kuruluşlarına malzeme olmaz ve olmamalıdır. Bir Alperen bunu yapmamalı. Hele bunu birde sanal âleme taşıyarak birbirimize hakaretlere varan cümleler ve kelimeler kullanmamalı.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.