Atiba Gidiyor, Mavuba Geliyor

Atiba Gidiyor, Mavuba Geliyor
Beşiktaş’ın 1 yıllık sözleşme teklifine yanaşmayan Atiba Hutchinson’un siyah-beyazlı kariyeri sona ermek üzere. Kanadalı oyuncunun yerine ise Beşiktaş’ın transfer komitesi Lille’de forma giyen Rio Mav...

Beşiktaş’ın 1 yıllık sözleşme teklifine yanaşmayan Atiba Hutchinson’un siyah-beyazlı kariyeri sona ermek üzere. Kanadalı oyuncunun yerine ise Beşiktaş’ın transfer komitesi Lille’de forma giyen Rio Mavuba ile görüşmelere başladı.

1,5 yıldır Beşiktaş’ta forma giyen 32 yaşındaki Atiba Hutchinson’un bu sezon siyah-beyazlı takımla sözleşmesi sona eriyor. Beşiktaş yönetiminin, 1 yıllık sözleşme teklifine yanaşmayan Kanadalı futbolcunun yerine ise Lille’de forma giyen 31 yaşındaki Rio Mavuba ile görüşmelere başladığı bildirildi. Beşiktaş ile Atiba arasında yaşanan transfer geriliminde Mavuba’nın bir taktik olarak kullanılabileceği de gelen haberler arasında.

BEŞİKTAŞ CEPHESİNDEN 1 YILLIK SÖZLEŞME

Atiba Hutchinson, Beşiktaş ile yol ayrımında. İlerleyen yaşı ve son dönemde yaşadığı sakatlıklar sebebiyle siyah-beyazlı yönetimin Kadanalı oyuncunun önüne koyduğu 1 yıllık sözleşme, Atiba tarafından kabul edilmedi. Uzun süredir devam eden sözleşme uzatma önerilerine de yanaşmayan Atiba’ya bu hafta sonunda son teklifin yapılacağı ve Beşiktaş transfer komitesinin buna göre bir yol haritası belirleyeceği bildirildi. Öte yandan Atiba’nın yerine B planı olarak Fransız ekibi Lille’de forma giyen Rio Mavuba’yı gündemine alan Beşiktaş, bu futbolcunun menajeriyle de temas haline geçti. Fransız futbolcunun danışmanlığını yapan Firsteleven menajerlik şirketinin nabzını yoklayan siyah-beyazlı ekipte, şartlarda anlaşılırsa Mavuba transferi birkaç hafta sonra netlik kazanacak.

TAKTİK SAVAŞ

Özellikle Atiba’nın 1 yıllık sözleşmeye yanaşmaması sebebiyle alternatif arayan Beşiktaş transfer komitesinin, Fransız Mavuba’yı gündemine alması ve bu futbolcunun menajeriyle görüşmeye başlaması, Atiba’nın sunulan sözleşmeyi kabul etmesi için bir taktik olabileceği de kulislerde konuşuluyor.

BILIC ÇOK İSTİYOR

Geçen hafta içerisinde Atiba’yı takımda görmek istediğini ve Kanadalı oyuncunun burada çok mutlu olduğunu belirten Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, futbolcusunu göndermek istemiyor. Ancak mali konular sebebiyle Atiba konusunda ısrarcı da olamayan ve şampiyonluk yarışı arefesinde sadece sahaya konsantre olan Hırvat çalıştırıcının, yönetimin belirleyeceği yol haritasının da arkasında duracağını ifade ediyor.

RİO MAVUBA KİMDİR?

Rio Antonio Zoba Mavuba, 1984 doğumlu Angola asıllı Fransız futbolcu. Mavuba ön libero ve orta saha mevkiisinde görev alabiliyor. 2003-2007 yıllarında Bordeaux’ta forma giyen Mavuba burada 127 maça çıktı ve 1 gol kaydetti. Daha sonra 2007-2008 sezonunda Villareal’e transfer olan Fransız futbolcu o dönemde Nihat Kahveci ile birlikte oynadı. İspanyol ekibinde 1 yıl kalan Mavuba burada yarım sezonda 5 maç oynadı. Ardından ara transfer döneminde Fransız ekibi Lille’e geçen Rio Mavuba burada oynadığı 17 maçta rakip ağları 1 kez havalandırdı. Ardından Lille’nin bonservisini aldığı Mavuba, 7 yıldır Fransız ekibinin formasını giyiyor. Mavuba bu sezon Lille formasıyla ligde oynadığı 26 maçta 1 gol kaydetti. Öte yandan tecrübeli orta saha, bu sezon Fransız ekibine 2 bin 311 dakika süre aldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.