Atık Ağlar Sanat Eseri Oldu

Atık Ağlar Sanat Eseri Oldu
Denizlerin hırçın ve serin sularına dalıp çıkan rengarenk balık ağları, usta sanatçı Semra Özümerzifon’un elinde tabloya, heykele ve fotoğraf karesine dönüştü. Türkiye’nin dört bir yanından topladığı...

Denizlerin hırçın ve serin sularına dalıp çıkan rengarenk balık ağları, usta sanatçı Semra Özümerzifon’un elinde tabloya, heykele ve fotoğraf karesine dönüştü.

Türkiye’nin dört bir yanından topladığı atık balık ağlarını orijinal sanat eserleri haline getiren Semra Özümerzifon, çalışmalarını ’’Rumeli Kavağı’ndan Anadolu’ya Ağ’’ isimli başlığı altında sergiledi. Daha önce Eskişehir, Ankara ve Konya’da sanatseverlerle buluşan sergi, Tayyare Kültür Merkezi’nde 2 Kasım Cumartesi gününe kadar açık kalacak.

Sanatçı, atık balık ağlarıyla yaptığı soyut tablo ve heykelleri Kemal Şirin’in balıkçı köylerinde çektiği fotoğraflarla beraber sergileyerek ilham kaynağına işaret ediyor. Semra Özümerzifon’un çevre kirliliğine de dikkat çektiği eserlerin üç boyutlu olanlarının ve sadece ağlardan yapılan tabloların yapım aşamasının 1,5 ay sürdüğü ifade edildi.

Çeşitli illerden Bursa’ya gezmek için gelen öğrenciler, ağlardan yapılan tablolara hayran kaldı. Çok ilginç ve güzel bir sergi olduğunu belirten öğrenciler, eserlerin istenildiğinde neler yapılabileceğini ortaya koyduğunu söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.