Atık Pil Toplamada Ödüller Verildi

Atık Pil Toplamada Ödüller Verildi
Nazilli Belediyesi’nin ilk ve orta dereceli okullar arasında düzenlediği atık pil toplama kampanyasında dereceye girenlere karne töreni sonrası Belediye Başkanlığı makamında ödülleri verildi.

- Nazilli Belediyesi’nin ilk ve orta dereceli okullar arasında düzenlediği atık pil toplama kampanyasında dereceye girenlere karne töreni sonrası Belediye Başkanlığı makamında ödülleri verildi.

Nazilli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamındaki okullar arası atık pil toplama kampanyası sonucunda en çok pil toplayan okullara ve öğrencilere Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Özkan tarafından Başkanlık makamında ödülleri verildi. Makamda gerçekleşen ödül törenine Başkan Yardımcısı İbrahim Özkan başta olmak üzere Temizlik İşleri Müdür Vekili Şeref Özben, Destek Hizmetleri Müdürü Mehmet Çelik dereceye giren okulların müdürleri ve ödül almaya hak kazanan öğrenciler katıldı.

Pil toplama yarışında en çok pil toplayan üç okul ile dört öğrenci ödüllerini Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Özkan’ın elinden alırken yarışmada derece alan okul müdürleri önemli olanın ödül almanın değil çevrenin korunması olduğunu ancak bu ödüllerin çocuklar üzerinde önemli bir motivasyon sağladığını ifade ettiler. Zafer Ortaokulu öğretmenlerinden Gülizar Kabakçıoğlu sadece pil değil doğaya ve çevreyi tehdit eden her türlü maddenin de yine belediyenin başlatacağı bir kampanya ile toplanmasını katılımcılar adına dile getirdi. Özellikle geri dönüştürülebilecek cam, teneke, kağıt ve plastik gibi maddelerin de bir kampanya ya da belirlenmiş pilot bölgelere konulabilecek geri dönüşüm kutuları ile sağlanması konusunda gerekli çalışmaların yapılmasını ifade etti.

‘ÇEVREYE ZARAR VERENDE, KORUYAN DA İNSANDIR’

5 Haziran gününün Dünya Çevre Günü olarak kabul edildiği ve Haziran ayının ikinci haftası ile başlayan haftanın, Çevre Koruma Haftası olarak kutlandığı dönem içerisinde Nazilli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce düzenlenen Atık pil toplama yarışması ile gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için kirlenmeleri mutlaka önlemenin gerekliliğini ve yeşil alanları koruyup çoğaltmak gerektiğini söyleyen Başkan Yardımcısı İbrahim Özkan, çevre kirlenmesinin en büyük etkeninin insan olduğunu ifade etti. İnsanın doğaya verdiği zarar kadar hiçbir varlığın vermediğini hatırlatan İbrahim Özkan; “Atık pillerin çevre ve insan sağlığına verdiği zararlar konusunda öğrencileri bilinçlendirmek ve kullanılmış pillerin doğaya kontrolsüz bırakılması önlenmelidir. ‘Atık Pil Toplama Kampanyası’ da bu bilinçlendirmeyi öngörmektedir. Belediyemizin sürdürdüğü bu kampanya ile İlköğretim çağındaki öğrencilerden başlayarak aileler ve toplumun tüm kesimlerinin atık pillerin zararları ve çevrenin kurtarılması konusunda duyarlılığını artırmak amacıyla düzenlenen kampanyaya büyük oranda katılım sağlanmıştır. Çevreye zarar verende çevreyi koruyan ve geliştirende insandır. O halde yaşam kalitemizi bozmadan alacağımız basit önlemlerle, çevremizi koruyabilir, çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakabiliriz. Herkes sağlıklı, dengeli doğal bir çevrede yaşamak hakkına sahiptir. Biz doğayı korudukça doğada bizi korur. Böylelikle bizler gelecek nesillerimize daha sağlıklı bir dünya bırakmış oluruz. Kampanyaya katılan, destek veren dereceye giren tüm okullarımıza ve çocuklarımıza teşekkür eder hepinize güzel ve temiz bir çevrede mutlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum. Okulların kapanacağı karne gününde düzenlenen etkinliğimiz ile de öğrencilerimize bizlerde bir karne hediyesi vermiş olduk” dedi.

Ödül alan okullar ve ödülleri: Hasköy Ortaokulu okulu-projeksiyon makinası, Zafer Ortaokulu -Bilgisayar,Latife Hanım Anaokulu-Renkli Yazıcı. Ödül alan öğrenciler ve ödülleri: Gamze Yavuz-Bilgisayar, Burhan Satılmış-Bilgisayar, İlyas Yavuz -Bilgisayar.

ATIK PİL TOPLAMADA ÖDÜLLER VERİLDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.