Atletizm Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Süper Lig Turnuvaları Mersin’de Yapılacak

Atletizm Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Süper Lig Turnuvaları Mersin’de Yapılacak
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, girişimleri sonucunda Atletizm Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Süper Lig Turnuvaları’nın, 2015-2016-2017 yıllarında 3 yıl üst üste Mersin’de yapılacağını bildirdi.

- Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, girişimleri sonucunda Atletizm Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Süper Lig Turnuvaları’nın, 2015-2016-2017 yıllarında 3 yıl üst üste Mersin’de yapılacağını bildirdi.

Başkan Kocamaz, yaptığı yazılı açıklamada, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Mersin’i bir spor kenti yapmak hedefiyle projelerini tek tek hayata geçirmeye devam ettiğini belirtti. Bu projelerden birinin de Atletizm Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Süper Lig Turnuvaları’nın Mersin’de yapılması olduğunu ifade eden Kocamaz, “20 Eylül 2015 tarihinde yapılacak olan Mersin Büyükşehir Maratonu ve 2016 yılında yine şehrimizde yapılacak olan Avrupa 10 bin metre takımlar kupası, girişimlerimiz sonucunda Avrupa Atletizm Birliği yarışma takvimine girmişti. Üzerinde çalıştığımız 2015-2016-2017 yıllarında yapılması planlanan Avrupa Şampiyon Kulüpler Süper Lig Şampiyonası’nın da 3 yıl üst üste Mersin’de düzenleneceği netlik kazandı” dedi.

Bu üç önemli uluslararası organizasyonun Mersin’e verilmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını dile getiren Kocamaz, Mersin’e kazandırılan uluslararası atletizm yarışmaları dışında diğer branşlarda da çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Başkan Kocamaz, bu doğrultuda 2015 yılında 4 etaplı Uluslararası Akdeniz Bisiklet Kupası’nı da Mersin’e kazandırmak için çalıştıklarını bildirdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.