Aü Ziraat Fakültesi Öğrencileri Denizli’ye Teknik Gezi Gerçekleştirdi

Aü Ziraat Fakültesi Öğrencileri Denizli’ye Teknik Gezi Gerçekleştirdi
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümü öğrencileri, Hassas Tarım Teknolojileri dersi kapsamında, Denizli’de bulunan ve 27 bin dekarlık alana sahip Atasancak Tarım İşletmesi’ni ziyaret ettiler.

- Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümü öğrencileri, Hassas Tarım Teknolojileri dersi kapsamında, Denizli’de bulunan ve 27 bin dekarlık alana sahip Atasancak Tarım İşletmesi’ni ziyaret ettiler.

Teknik gezide öğrencilere öğretim üyeleri Doç. Dr. Mehmet Topakçı ve Doç. Dr. Murad Çanakçı eşlik etti. Teknik gezi formatında gerçekleşen ziyarette öğrencilerin, hassas tarım teknolojileri sistemlerini tarlada uygulamalı olarak görme şansı elde ettiklerini söyleyen Doç. Dr. Topakçı, “Elektronik, bilgisayar ve kontrol sistemlerindeki gelişmeler, tarım makinelerinde teknoloji kullanımını zorunlu hale getirmiştir. Yeni teknolojilerin traktör ve tarım makinelerinde uygulanması ile tarımsal üretimde verim ve kalite artışı sağlanacaktır” dedi.

Gezi kapsamında, Atasancak Tarım İşletmesi’nin tarım makineleri parkında yer alan, hassas tarım teknolojileri çözümlerine sahip tarım makinelerin de incelendiğini söyleyen Doç. Dr. Topakçı, “Uydu sinyalleri yardımıyla, otomatik dümenleme sistemlerine sahip traktörlerle, mısır ekimini uygulamalı olarak tarlada gördük. Bu sistemlerle sürücüye gerek kalmadan düz bir hat üzerinde uygulamalar yapılabilmekte. Bu sistemler sayesinde arazi üzerinde işlenmemiş yer kalmıyor veya işlenen alan üzerinden tekrar ikinci kez geçilmiyor. Dolayısıyla bu sistemler, özellikle gübreleme ve ilaçlama uygulamalarında gereksiz ilaç, gübre kullanılmasıyla ortaya çıkan çevre kirliliğini azaltmakta” şeklinde konuştu.

Tarımsal işletmelerin yönetimi ile ilgili açıklama yapan Doç. Dr. Murad Çanakçı, şunları söyledi:

“Teknoloji kullanımı, büyük ölçekli işletmelerde daha kolay gerçekleşmektedir. Yine işletmelerde büyüklük ve üretim sistemlerine uygun traktör gücü ve tarım makineleri büyüklüklerinin seçilmesi ve kullanılması gerekmektedir. İncelediğimiz bu işletmede 300 BG’ne sahip traktörün yanında 30 BG’ne sahip traktörün de yer alması, bazı işlemler için ise kendi yürür makinelerin kullanılması bunun güzel bir örneğini göstermektedir. Öğrencilerimize bu uygulamaları yerinde görme fırsatını sağlayan ve tecrübelerini bizimle paylaşan işletmesi yetkililerine çok teşekkür ediyoruz.”

AÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ DENİZLİ’YE TEKNİK GEZİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.