Av. Dinçer Solmaz Chp’den Aday Adaylığını Açıkladı

Av. Dinçer Solmaz Chp’den Aday Adaylığını Açıkladı
Çorumlu Avukat Dinçer Solmaz, genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

- Çorumlu Avukat Dinçer Solmaz, genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Düzenlediği basın toplantısıyla milletvekili aday adaylığını açıklayan Av. Dinçer Solmaz, bu görevi layıkıyla yapmak için bütün cumhuriyetçileri yanında görmek istediğini belirterek, “Kardeşliğe, birliğe, dirliğe, mücadeleye çağırmaya geldim” dedi.

Mart ayında diğer partilerde yaşanmayan demokrasi şölenine tanıklık edeceklerini dile getiren Solmaz, bu soylu mücadelede adayların belirleneceğini belirterek, seçmenlere büyük bir sorumluluk düştüğünü ifade etti.

CHP bayrağını daha yükseklere taşımak için CHP’den milletvekili aday adayı olduğunu ve seçmenlerden destek beklediğini anlatan Solmaz, “Amasya Tamimi için bölgemizi şereflendiren Ulu Önder Atatürk’ü karşılamaya giden heyetin azalarından olan rahmetli büyük dedemin bıraktığı yerden, ulusal varlık ve birlik davamıza sahip çıkmaya geldim. Şehrimizin alnına kara bir leke gibi çalınan, fitne ve nifak tohumlarının hainlerce ekildiği kanlı katliamda, kardeş kanının aktığı ’80 olaylarında, sadece Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı olduğu için, yirmi yedi gün hücre hapsinde tutulan ve sonra sağlığını yitirerek kaybettiğimiz rahmetli babamın, Cemal Solmaz’ın oğluyum. Babamın bıraktığı yerden, altı oka, devrimlere, Atatürk Cumhuriyeti’ne, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmaya geldim. Ömrünü bu şehrin çocuklarına sağlam temeller atarak, vatan ve millet sevgisiyle yoğurarak geçirmiş, mübarek ellerinden öpülesi emekli öğretmen Serap’ın oğluyum. Anamın bıraktığı yerden bayrağı teslim almaya, her çocuğu kendi çocuğum bellemeye, aydınlık ve özgür yarınlar için sizlerle birlikte güzel bir gelecek inşa etmeye geldim. Ailemizde yaşanmış her acı olayın, şehrimizde tüten her evde de izi olduğunu bilerek, bizim kardeşliğimizi sizlerle bölüşmeye geldim. Hayatımın kalanında , memleketime, vatanıma, milletime hizmet etmek için var gücümle çalışacağıma, altı okun gösterdiği hedeften asla ayrılmayacağıma, Atatürk’ün milli ve manevi mirasına son nefesime kadar sahip çıkacağıma sizlerin huzurunda, namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum” dedi.

AV. DİNÇER SOLMAZ CHP’DEN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.