Ava Giderken Avlandı

Ava Giderken Avlandı
Hakkında 6 ayrı hapis cezası bulunan ve 1 ay önce Muğla’nın Ula ilçesine yerleşen şahıs, balık avına gittiği sırada jandarma tarafından yakalandı.1 ay önce Akyaka Mahallesi’ne yerleşen ve M.S. adına d...

Hakkında 6 ayrı hapis cezası bulunan ve 1 ay önce Muğla’nın Ula ilçesine yerleşen şahıs, balık avına gittiği sırada jandarma tarafından yakalandı.

1 ay önce Akyaka Mahallesi’ne yerleşen ve M.S. adına düzenlenmiş sahte kimlik taşıyan, 2’si cinayet olmak üzere kesinleşmiş 6 hapis cezası bulunan Enver Ç. (45), jandarma tarafından düzenlenen operasyonla balık avına giderken yakalandı.

ÖZEL EKİP KURULDU

Bugüne kadar sahte kimlik kullanarak kaçan Enver Ç., Akyaka Mahallesi’ne taşındıktan sonra şüpheli davranışları nedeniyle jandarmanın dikkatini çekti. Akyaka Jandarma Karakol Komutanlığı’nda oluşturulan özel ekipler, Enver Ç.’yi takibe aldı. Her gün iskeleye balık tutmaya giden şüpheli ile ilgili bilgileri toplayan jandarma ekipleri, Enver Ç.’nin GBT sorgulamasında 27 sabıkasının bulunduğunu belirledi.

SAHTE KİMLİKLE DOLAŞTI

Enver Ç., kesinleşmiş hapis cezaları nedeniyle kendi kimliği yerine M.S. adına düzenlenmiş sahte bir kimlik kullandı. Sürekli adres değiştiren Enver Ç., 1 ay önce de Akyaka’da ev kiraladı. Evinden motorla Akyaka iskelesine balık tutmaya gelen Enver Ç., tanınmamak içinse bere ve güneş gözlüğü taktı.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Muğla Cumhuriyet Savcılığı’ndan alınan arama kararı ile dün sabah operasyon başlatan Akyaka Jandarma ekipleri, Enver Ç.’yi sabah balık tutmaya giderken gözaltına aldı. Şahsın evinde yapılan aramada ise üç adet ruhsatsız silah ele geçirildi. Silahlardan birinin güvenlik görevlisine ait ve çalıntı olduğu ortaya çıktı. Silahın herhangi bir olayda kullanılıp kullanılmadığı ise kriminal incelemenin ardından belli olacak. Antalya ve Gaziantep’te iki cinayetten 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Enver Ç.’nin, Antalya, Gaziantep ve Kilis’te resmi evrakta sahtecilik, yaralama, görevli memura mukavemet gibi suçlardan da kesinleşmiş hapis cezalarının olduğu öğrenildi.

Akyaka Jandarma Karakol ekipleri tarafından gözaltına alınan Enver Ç., yapılan hazırlık soruşturmasının ardından Muğla Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık, kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlıyı mahkemeye sevk etti. Şahıs tutuklanarak Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.