Avcı, Kazanmak İstiyor

Avcı, Kazanmak İstiyor
İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, yarın oynanacak Bursaspor maçı için, “Biz de ligin iyi yerlerinde istikrarlı bir şekilde olabilmek için kazanmak isteyeceğimiz bir maç olacak” dedi.

- İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, yarın oynanacak Bursaspor maçı için, “Biz de ligin iyi yerlerinde istikrarlı bir şekilde olabilmek için kazanmak isteyeceğimiz bir maç olacak” dedi.

“BÜYÜK BİR FUTBOL ŞEHRİ”

Takımının son haftalarda yakaladığı çıkışını değerlendiren Avcı, “10 haftalık süreçte yeniden lige çıkmış, eskiden kalan oyuncuların olması transferlerle beraber kısa sürede insanlardan bu dönüşü almak bizi mutlu ediyor. Bunu sürdürülebilir hale getirmek istiyoruz. Bugün ligimizin hem oyuncu kalitesi hem de oyun kalitesi olan en renkli, her türlü oyuncuya sahip, son derece de değerli hocaların olduğu çok büyük bir futbol şehri. Bence şampiyonluğu yaşamış şampiyonlukları da hak edebilecek bir takımla oynayacağız. Çok önemli bir kadroya sahipler, puanlarımız da birbirine yakın, biz de ligin iyi yerlerinde istikrarlı bir şekilde olabilmek için kazanmak isteyeceğimiz bir maç. İki tane iyi futbol oynamaya çalışan bir ekibin olması bunun da devamında çok keyifli çok güzel; hem gelenlerin hem de seyredenlerin maçı olacağını düşünüyorum, umarım bunun karşılığını biz alırız” açıklamasını yaptı.

“BURSASPOR'LA İLGİLİ YOĞUN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ”

Avcı, yarın oynanacak olan Bursaspor maçı için yaptığı analizlerin sorulması üzerine, “Her türlü oyunu yapabilen, beklerin de çok çıktığı, kenar veryasyonların olduğu, hedef santrforlarının olduğu, orta sahadaki oyuncuların hem yetenekli hem de baskıya yakın oldukları her türlü oyunu denedikleri çok konu başlıkları olan bir takım rakip . Hafta başından beri Bursaspor'la ilgili yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Biz bunun karşısında neler yapabiliriz. Artılarımız eksilerimiz ne, bunu sorguluyoruz. Ayrıca bizde iyi bir oyun oynuyoruz. Bugün Başakşehir'in fotoğrafının ne olduğunu görebiliyorsun. Kompakt bir oyun. Bugün dünyanın kabul ettiği, üst kulüplerin oynadığı biz de bu oyunu oynayarak geliştirmeye çalışıyoruz. Hem hızlı hücum yapabilen hem de set oyunu oynayabilen bir takım beraber hareket edebilen bir takım ortaya koymak istiyoruz. Resme dışarıdan baktığınız zaman çok güzel bir maç olacak gibi duruyor. Umarım güzel bir maç olur, hem de fair-play ruhunun karşılığını alabileceğimiz bir maç olur” yanıtını verdi.

“BİR FUTBOL TAKIMI ORTAYA KOYMAK KOLAY BİR ŞEY DEĞİL”

Gelişen bir kulüp olduklarını dile getiren tecrübeli teknik adam, “Kısa sürede oyunculardan neler istediğimizi anlatabilmek, artı oyuncuların buna son derece doğru adımlar atması. Bir futbol takımı ortaya koymak kolay bir şey değil. Bunun bir sürü parçaları ve detayları var. Biz bu adımları kolay, çabuk ve kısa kısa atıyoruz. Ama oyuncu grubu burada çok önemli. Buna doğru geri dönüş yapıyor. Bu parçaları tamamlamak, olumlu ya da olumsuz sonuçlarda da sallanmamak gerekiyor. Biz bu anlamda doğru bir kulübüz. Bunu geliştirip hem oyun hem de saha dışında da doğru örnek olmak istiyoruz. Kısa sürede de bunu yakaladık. Bugün ligin en az gol yiyen, avarajı en iyi olan az pozisyon veren ve bununla beraber öğreten bir takım olma yolunda devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

AVCI, KAZANMAK İSTİYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.