Avm’de Bilgi Yarışması

Avm’de Bilgi Yarışması
Şanlıurfa’da öğrencilerin Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarına hazırlanmalarına yardımcı olmak, sınav kültürünü ve pratiğini geliştirmek amacıyla düzenlenen bilgi yarışmasının final...

Şanlıurfa’da öğrencilerin Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarına hazırlanmalarına yardımcı olmak, sınav kültürünü ve pratiğini geliştirmek amacıyla düzenlenen bilgi yarışmasının finalleri, Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde yapıldı. Öğrencilerin geleceği için çok önemli olan sınava hazırlık amacıyla düzenlenen yarışma hiç bir şaibeye fırsat verilmemesi amacıyla alışverişe gelen insanların gözü önünde gerçekleşti.

Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi ve Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin işbirliğinde düzenlen yarışma Piazza AVM’de gerçekleşti. İnsanlar alışveriş yapıp, gezerken çocukları bilgi yarışmasında finale kalan okulların öğrencileri ise sorulara doğru cevap vermek için birbirleriyle yarıştı. Yarımayı Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Aksan, Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Akan, Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural, Memur-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun öğretmen, öğrenci ve velileri izledi.

ÜÇ KATEGORİDE GERÇEKLEŞTİ

Koordinatörlüğünü Şanlıurfa TÜBİTAK Projeleri Sorumlusu Mehmet Nuri Öğüt ve Şenocak Ortaokulu Müdürü Güney Aksoy’un üstlendiği bilgi yarışmasında, köy okulları, merkez okulları ve özel okullar olmak üzere üç kategoride gerçekleştirildi. Köy okullarının birincisi Tavşanlı Ortaokulu, Özel okulların birincisi Çağlayan Ortaokulu ve Merkez okulların birincisi Ziayeddin Akbulut Ortaokullu öğrencileri ise finalde ter döktü. 34 eleme ve yarı final mücadelesi sonucunda finale kalan okul öğrencilerinin büyük heyecan yaşadığı yarışma, karşılıklı doğru cevaplar nedeniyle oldukça çekişmeli geçti. Soruları dikkatle dinleyen öğrencilerin heyecanına izleyiciler de ortak oldular. Final sonunda, Ziayeddin Akbulut Ortaokulu birinci, Çağlayan Ortaokulu ikinci, Tavşanlı Ortaokulu ise üçüncülüğü elde etti. Yarışmanın birincilerine ödüllerini Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol verdi. Demirkol, yaptığı konuşmada, ülkelerin gelişmişlik kriterlerinde eğitimin yerine dikkati çekerek, “Bu kapsamda öğrencilerimizi teşvik etmek amacıyla bu yarışmayı organize eden tüm eğitim camiamıza ve onlara ev sahipliği yaparak sosyal sorumluluk örneği gösteren Piazza AVYM yöneticilerini kutluyorum. Tüm öğrencilere eğitim hayatında başarı diliyorum” dedi.

Finalin sonunda, okullarını temsil ederek yarışmaya katılan ve dereceye giren öğrencilere Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Eğlence Merkezi tarafından tablet bilgisayar, fotoğraf makinesi ve MP3 oynatıcılardan oluşan çeşitli hediyeler ile başarı plaketi verildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.