Avrupa Birliği Yüksek Temsilciliği Kabine Şefi Stefano Manservısı Kayseri’de

Avrupa Birliği Yüksek Temsilciliği Kabine Şefi Stefano Manservısı Kayseri’de
Bir dönem Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Büyükelçiliği görevini de yürüten, Avrupa Birliği (AB) Yüksek Temsilciliği Kabine Şefi Stefano Manservisi bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri’ye g...

Bir dönem Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Büyükelçiliği görevini de yürüten, Avrupa Birliği (AB) Yüksek Temsilciliği Kabine Şefi Stefano Manservisi bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri’ye geldi.

Vali Orhan Düzgün, Kabine Şefi Manservisi ile Kayseri Ticaret Odası’nın düzenlendiği yemekte bir araya geldi.

Vali Düzgün, Kabine Şefi Manservisi’yi Kayseri’de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bay Manservisi’nin Türkiye’nin AB’ye girme konusunda gerekli desteği vereceğine inandığını ifade etti.

Kabine Şefi ve eski Büyükelçi Manservisi’nin en son 40 sene önce Kayseri’ye geldiğini kendisine söylediğini anlatan Vali Düzgün, şunları kaydetti:

“Sayın Büyükelçi, Kayseri’ye en son 40 yıl önce gelmiş ama Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki ilişkiler çok daha eski. Büyükelçi, 40 yıl öncesine göre Kayseri’de büyük gelişim ve değişim olduğunu ifade etti. İnşallah Türkiye’nin AB ile olan birlikteliği çok daha uzun sürmeden hedefe ulaşır. Çünkü AB için Türkiye ne kadar önemli ise, Türkiye için de AB o kadar önemli. Avrupa’nın coğrafi yakını olarak, doğuya açılan kapısı olarak nitelendirebileceğimiz, Asya ve Avrupa’da toprakları bulunan Türkiye’nin AB sınırları içerisine girmesi, bu birliğe dâhil olması hem Türkiye’nin, hem AB’nin sosyal ve ekonomik menfaatleri adına önem arz ediyor.”

AB sürecinde Türkiye’nin önemli yasal düzenlemeler gerçekleştirdiğini ifade eden Vali Düzgün, Kabine Şefi Manservisi’nin Kayseri’yi ziyaret etmesinin, Türkiye’ye AB üyelik sürecinde destek vermesi anlamında da önemli olduğunu belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve İl Kültür ve Turizm Müdür İsmet Taymuş’un da katıldığı yemekte konuşan Manservisi, Kayseri’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kayseri’nin çok hızlı bir değişimle önemli gelişmeler kaydettiğini anlattı.

BİR DÖNEM AVRUPA BİRLİĞİ TÜRKİYE DELEGASYONU BÜYÜKELÇİLİĞİ GÖREVİNİ DE YÜRÜTEN, AVRUPA BİRLİĞİ (AB) YÜKSEK TEMSİLCİLİĞİ KABİNE ŞEFİ STEFANO MANSERVİSİ BİR DİZİ ZİYARETLERDE BULUNMAK ÜZERE KAYSERİ’YE GELDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.