Avrupa Havalimanlarında Yeni Uygulama

Avrupa Havalimanlarında Yeni Uygulama
Terör korkusu nedeniyle Avrupa Birliği ülkeleri havalimanlarında yeni bir uygulama başlattı. Mart ayı itibariyle ey bagajları daha sıkı kontrol edilecek. Yeni uygulamalarda havaalanlarında patlayıcı a...

Terör korkusu nedeniyle Avrupa Birliği ülkeleri havalimanlarında yeni bir uygulama başlattı. Mart ayı itibariyle ey bagajları daha sıkı kontrol edilecek. Yeni uygulamalarda havaalanlarında patlayıcı algılama sistemleri (EDS) cihazları bulundurma mecburiyeti getirildi.

Artan terör saldırıları ve teröristler tarafından geliştirilen metotlar, Avrupa Birliği ülkelerini yeni yeni önlemler almaya zorladı. Mart ayı itibariyle uygulamaya konan önlemler gereği el bagajlarının sıkı kontrol edilmesi ve muhtemel plastik patlayıcılara karşı her havaalanına patlayıcı algılama sistemleri (EDS) cihazları bulundurma mecburiyeti getirildi. El bagajlarının daha sıkı kontrol edilebilmesi için personelin yeniden eğitime tabi tutulması kararlaştırıldı.

Yeni uygulamanın milyonlarca ek maliyet getireceği ve yolcuların daha uzun beklemek zorunda kalacağı, bu nedenle daha erken havalimanlarına gelmeleri gerektiği kaydedildi. Son zamanlarda havaalanlarında yakalanan ve teröristlerin geliştirdikleri yeni sistemlerden dolayı böyle bir uygulamaya gidildiği ifade edilirken, özellikle bilgisayar ve elde taşınan kamera, ütü ve saç kurutma makinesi gibi elektrikli ve elektronik cihazların patlayıcı algılama EDS sistemiyle daha ayrıntılı bir şekilde kontrol edilmesi mecburiyetinin getirildiği belirtildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.