Avrupa Komisyonu Terör Önlemleri Alıyor

Avrupa Komisyonu Terör Önlemleri Alıyor
Avrupa Komisyonu terörle mücadele için hazırladığı eylem planı çerçevesinde Avrupa’ya giden ve Avrupa'dan kalkan tüm uçuşlarda, her yolcunun kişisel verilerinin toplanacağını ve beş yıl boyunca saklanacağını ifade etti.

- Avrupa Komisyonu terörle mücadele için hazırladığı eylem planı çerçevesinde Avrupa’ya giden ve Avrupa'dan kalkan tüm uçuşlarda, her yolcunun kişisel verilerinin toplanacağını ve beş yıl boyunca saklanacağını ifade etti.

Terör korkusu yaşayan Avrupa ardı ardına önlemler almaya başladı. Avrupa Komisyonu, teröristlerin hareket kabiliyetlerini kontrol edebilmek için Avrupa ülkelerine gelen ve Avrupa ülkelerinde çıkış yapan bütün yolcuların uçuş ve tercihleri beş yıl boyunca saklanmasına karar verdi. Uygulamaya geçilecek bilgi toplama ve saklama işleminde yolcunun banka kartı detayları, ev adresleri ve hatta 'helal et tercih edip etmedikleri' gibi 42 ayrı sorunun yanıtlarını kapsıyor.

Avrupa Komisyonu’nu yeni uygulamasına muhalefet eden Komisyon üyeleri Avrupa Adalet Divanı'nın "kişisel bilgilerin geniş kapsamlı olarak toplanamayacağı" yönündeki kararını hatırlatıyor ve bu durumun kişisel gizliliği ihlal edeceğini savunuyor. Avrupa Birliği İç işleri bakanların kaleme aldıkları ortak açıklamada "Avrupa yolcu isim kayıt sistemine geçilmesinin acil ve kritik olduğunu” ifade ettiklerini aktarıyor. Riga'da buluşacak bakanların terör konusunda kapsamlı adım atmaları bekleniyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.