Avrupa Ligi’ndeki Hedefi Açıkladı

Avrupa Ligi’ndeki Hedefi Açıkladı
Fenerbahçe’nin Brezilyalı oyuncusu Josef De Souza, "Avrupa Ligi’nde şampiyon olabilecek kapasitemiz var. Ben eminim ki Avrupa’da ileri turlara kadar gideceğiz" dedi.Josef De Souza, Fenerbahçe Gazetesi...

Fenerbahçe’nin Brezilyalı oyuncusu Josef De Souza, "Avrupa Ligi’nde şampiyon olabilecek kapasitemiz var. Ben eminim ki Avrupa’da ileri turlara kadar gideceğiz" dedi.

Josef De Souza, Fenerbahçe Gazetesine samimi açıklamalar yaptı. İşte o röportaj:

- Öncelikle Fenerbahçe’ye hoş geldin. Futbola nasıl başladın?

“İlk futbola başlama hikayem sokakta oldu. Evimize yakın bir yerde devamlı top oynardık. O dönemde aynı zamanda okula gidiyordum. Ama benim futbola karşı yeteneğimin olduğunu gördüler. Henüz 9 yaşında iken Vasco Da Gama’da oynamaya başladım. Çocuklar liginde oynuyordum. 21 yaşına kadar aynı kulüpte oynadım.”

...

- Porto’da ilk yılında takımınla 4 kupa kazandın. Kısaca kariyerini anlatır mısın?

“Profesyonel anlamda kariyerimin en iyi sezonuydu. O yıl her zaman ilk 11 oyuncusu değildim ama Avrupa Ligi’nde birçok maça ilk 11 çıkarak sahada 90 dakika kalmayı başardım. Benim için çok özel bir yıldı. 5 turnuvada mücadele edip bunların 4’nde kupayı müzemize götürmeyi başardık. Özellikle Avrupa Ligi’ni kazanmak bizim için çok özel ve güzeldi.”

...

- Fenerbahçe ile Avrupa’ya tekrar döndün. Fenerbahçe’ye gelmeden önce Fenerbahçe ile ilgili gözlem ve düşüncelerin nelerdi?

“Fenerbahçe ile ilgili bugüne kadar hep olumlu şeyler duydum. Benim menajerim aynı zamanda Baroni ve Andre Santos’un da menajeri ve Fenerbahçe’yi daha önceki yıllarda aramızda hep konuşurduk. Fenerbahçe’nin büyüklüğünden, ne kadar çok kupa kazanan bir kulüp olduğundan bahsederdik. Aynı zamanda Alex De Souza Fenerbahçe’de uzun yıllar hizmet etmiş bir futbolcu. Kafamda hep olumlu referanslar vardı. Fenerbahçe’nin teklifini duyduğum anda ikinci defa düşünmedim. Bana kupalar kazanma fırsat sunacak ve beni büyük bir kulübe geldiğim hissine sokacak bir takıma geldim.”

...

- Shakhtar Donetsk maçına kıyasla Eskişehirspor maçında performansınla herkesi büyüledin. Bunun için neler söylersin?

“Shakhtar maçıyla Eskişehirspor maçı arasında fark vardı. Shakhtar maçında biz hala tam olarak birbirimizi tanımayı başaramamıştık. Shakhtar hazırlık süreci anlamında bizden biraz daha öndeydi. Eskişehirspor maçında ise 1 haftada olsa birbirimizi gitgide daha iyi tanıdık. Kesinlikle ilerleyen haftalarda çok daha iyi olacağız. Takım olarak uyumlu olursak ben daha iyi performanslar ortaya koyacağıma inanıyorum.”

“AVRUPA LİGİ’NDE ŞAMPİYON OLABİLECEK KAPASİTEMİZ VAR”

- Fenerbahçe’de her sene olduğu gibi bu sene de hedef mutlak şampiyonluk ve Avrupa da mücadele etmektir. Bu sezonda yapılan transferlerle şampiyonluğun en büyük adayı konumundayız. Kısaca takımı değerlendirir misin?

“Hepimizin de bildiği gibi şampiyonluk bizim net bir şekilde hedefimiz. Şuan da çok iyi çalışıyoruz ve doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum. Sahip olduğumuz hoca ile birlikte hedefe kesinlikle ulaşacağız. Takım içindeki havada bunu gösteriyor. Aynı zamanda Türkiye Kupası da bizim önemli hedeflerimizden. Avrupa Ligi’nde de iyi işler yapabilecek takıma sahibiz. Avrupa Ligi’nde şampiyon olabilecek kapasitemiz var. Ben eminim ki Avrupa’da ileri turlara kadar gideceğiz. Uzun bir yol bizi bekliyor. Ama kupayı kazanmamız için çok çalışmalıyız.

...

- Yeni teknik direktörümüz Vitor Pereira ile Porto’da çalıştınız. Vitor Pereira için görüşlerin nedir?

“Duygularını yoğun yaşayan bir hoca olduğunu düşünüyorum. Her maçı bizimle beraber yaşıyor. Maçın içerisinde kalan bir hoca. Bizi son derece iyi motive eden biri. Beni tanıması benim için avantaj. Benim kalitemi bildiğini düşünüyorum. Buraya gelmemi de isteyen hocamız Vitor Pereira. Onun tarafından istenmek beni de mutlu ediyor. Ben takım ve hocamız için en performansımı göstermek zorundayım.”

...

- Son olarak Fenerbahçe taraftarına bir mesajın var mı?

“Fenerbahçe Stadı’nda çok az maç oynamama rağmen onların ne kadar farklı bir taraftar grubu olduğunu görmeye yetti. Daha önce burada oynamış arkadaşlarım taraftarımız hakkında hep övgüyle bahsetmişlerdi. Aynı zamanda Galatasaray’da oynayan oyuncular bile Fenerbahçe taraftarı hakkında çok övgü dolu sözler bana söylemişlerdi. Bugün de görüyorum ki Fenerbahçe taraftarı çok tutkulu ve takımlarına aşırı bağlılar. Brezilya’da görmüş olduğum taraftar gruplarından çok daha farklı bir taraf grubu var. Hep derler Brezilya taraftarı çok tutkulu diye ama Fenerbahçe’ye geldiğimde fikrim değişti. Esas tutku Fenerbahçe taraftarında var. Onların desteğine çok ihtiyacımız var hep yanımızda olsunlar.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.