Avrupa Veteranlar Şampiyonası'nın Açılış Töreni Yapıldı

Avrupa Veteranlar Şampiyonasının Açılış Töreni Yapıldı
İzmir'de, Türkiye’de ilk kez düzenlenen 19. Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası’nın açılış töreni yapıldı.

- İzmir'de, Türkiye’de ilk kez düzenlenen 19. Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası’nın açılış töreni yapıldı.

19. Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası’nın açılış töreni için Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğrdu Meydanı'na kadar Avrupa Veteranlar Atletizm Birliği, Türkiye Atletizm Federasyonu, İzmir Masterler Atletizm Derneği ve İzmir İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında kortej yürüyüşü gerçekleşti. Yürüyüşe organizasyona katılan 42 ülke ekibi, bayraklarıyla katıldı. Yürüyüşün tamamlandığı Gündoğdu Meydanı’na açılış töreni düzenlendi. Törene İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan da katıldı.

Açılışta konuşan Vali Toprak, ''Spor şehri İzmir'de böyle bir organizasyonu düzenlemek harika bir şey. Ortak dil olan sporun en önemli aktivitelerinden birine ev sahipliği yapmanın mutluluğu içerisindeyim. Ayrıca buraya gelen sporcular çok şanslı. Çünkü önümüzdeki günlerde Uluslararası İzmir Fuarı açılacak. Sporcular bu ortamdan da yararlanabilecekler'' dedi.

Törende konuşan Avrupa Veteranlar Atletizim Birliği Başkanı (EVAA) Kurt Kaschke ise, ''Burada konuştuğunuz dilin, sosyal statünüzün önemi yok. Önemli olan start almak ve yarış sonundaki derecen. Ancak bu olay sadece sportif değil aynı zamanda sosyal bir olaydır. Şampiyonaya katılan tüm sporcuların buradan güzel anılarla ayrılacağını, daha sonra tekrar bu kente gelme dileğinde bulunacağını umuyoruz'' dedi.

Şampiyonaya 42 ülkeden 2 bin 31 sporcunun katıldığı, 10 günlük süre içinde, 11 yaş kategorisinde 820 müsabakanın yapılacağı, 2 bin 460 madalyanın sahiplerini bulacağı öğrenildi.

AVRUPA VETERANLAR ŞAMPİYONASI'NIN AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.