Avrupa’da Gördü Türkiye’ye Taşıdı

Avrupa’da Gördü Türkiye’ye Taşıdı
Akdeniz Üniversitesi’nin “Avrupa Gönüllü Hizmeti Programı” kapsamında, 1 yıllığına Almanya’ya gönderdiği Bülent Işık, ülkedeki deneyimlerinden yararlanarak kendine Türkiye’de yeni iş alanı oluşturdu.A...

Akdeniz Üniversitesi’nin “Avrupa Gönüllü Hizmeti Programı” kapsamında, 1 yıllığına Almanya’ya gönderdiği Bülent Işık, ülkedeki deneyimlerinden yararlanarak kendine Türkiye’de yeni iş alanı oluşturdu.

Akdeniz Üniversitesi, AB Eğitim ve Gençlik Programlarından biri olan “Avrupa Gönüllü Hizmeti Programı” kapsamında, Bülent Işık isimli gönüllüyü 2013 yılında 1 yıl süre ile Almanya’ya gönderdi. Gitmeden önce iş ve kariyer konusunda bir yol çizmeye çalışan ve çıkış noktası arayan genç, Avrupa Gönüllü Hizmeti Programı aracılığıyla Avrupa’da gördüğü örnek uygulamayı Türkiye’ye taşıdı. Almanya’da “Cafebuss” sisteminde etkilenen Bülent Işık, Türkiye’ye döndüğünde hurdaya çıkmış otobüsleri tamir ederek kendi iş alanını oluşturdu.

GENÇLERE İMKAN

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, “AB Hibe programları dil bilmeyen veya sosyal alanda yeterliliklerini geliştirmek isteyen gençlere de imkan tanıyor. Avrupa Gönüllü Hizmeti Programı da bu programlardan biri. Geçen yıl Almanya’ya gönderdiğimiz gencin kendini geliştirmesi, kültürel farklılıklardan etkilenmesi ve orada öğrendiklerini hayata geçirerek kendi hayatını kazanması bizi de çok mutlu etti” dedi.

DİĞER GENÇLERE ÖRNEK

Amaçlarının bu gençlerin sayısını arttırmak olduğunu belirten Prof.Dr. Özkan, “Bu programda en önemli boyut ise sürdürülebilirlik ve takip. Biz gidip gelen gençlerimizin, deneyimlerinden sonra hayatlarına nasıl yön verdiklerini takip etmeye, onlara katkı sağlamaya çalıyoruz. Bülent’in bu başarısının diğer imkanı kısıtlı gençlerimize örnek olacağını umuyoruz ve bu başarısını paylaşmak gerçekten gurur verici” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Burhan Özkan; Avrupa Gönüllü Hizmeti Programı kapsamında, 17-30 yaş aralığında olma koşulundan başka hiçbir şart aramayan bu programla Akdeniz Üniversitesi öğrencisi olmasa dahi, bu yaş aralığındaki her gence destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.