Avrupa'daki Türk İşadamları İle Marka Ortaklığı Kurulacak

Avrupadaki Türk İşadamları İle Marka Ortaklığı Kurulacak
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Hannover Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Avrupa Türk Demokratlar Birliği Ekonomi Birim Başkanı Turan Sönmez ve MÜSİAD Hollanda Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi, Avrupa Türk Demokratlar Birliği Yönetim Kurulu Üyes

- Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Hannover Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Avrupa Türk Demokratlar Birliği Ekonomi Birim Başkanı Turan Sönmez ve MÜSİAD Hollanda Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi, Avrupa Türk Demokratlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Zeki Özen, MÜSİAD Aydın Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yıldırım'ı ziyaret ederek Aydınlı işadamlarını Avrupa'da marka olmaya davet etti.

Avrupa'daki Türk işadamları ile ortaklık kurmaya ve Türk Markalarını Avrupa'ya taşımaya davet eden Sönmez ve Özen, bölgesel iş geliştirme projelerine Aydınlı MÜSİAD Üyelerini ortak edeceklerini belirterek, "Aydın'ın markası olan gıda ürünleri olan İncir, zeytin, kestane, çilek başta olmak üzere sanayi ürünlerini de Avrupa'daki Türk firmaları ile ortaklık kurarak hem ihracatı artırmak hem de Avrupa'da yerleşik Türk Markalı firmalar oluşturmak istiyoruz" dediler.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Aydın Şubesinin Nazilli'deki merkezini ziyaret eden MÜSİAD Hannover Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Avrupa Türk Demokratlar Birliği Ekonomi Birim Başkanı Turan Sönmez ve MÜSİAD Hollanda Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi, Avrupa Türk Demokratlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Zeki Özen, Aydınlı MÜSİAD üyelerine Avrupa'da ticareti geliştirmek ve kendi üyeleri ile ortaklık kurma yolunda adım atmak amacıyla işbirliğine gitme kararı aldılar. Aydınlı işadamlarına, bölgenin stratejik ürünleri olan incir ve kestane başta olmak üzere zeytin, çilek ve diğer sanayi ürünlerini rahatça pazarlayabilmeleri için Avrupa'nın değişik ülkelerinde faaliyetlerini sürdüren ve Avrupa'da ticareti iyi tanıyan işadamları ile ortaklıklarının ihracatı artıracağını ifade ettiler. Bu konuda ortaklığa açık olduklarını ifade eden dernek üyesi işadamlarına yeşil ışık yakan MÜSİAD Aydın Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yıldırım, "Avrupa'daki MÜSİAD üyesi 86 işadamı ile Aydın'daki MÜSİAD Üyesi 137 işadamını ortak projede buluşturmak, bölgemiz ve ülkemiz ihracatını olumlu yönde etkileyecek dev adımların atılmasına neden olacaktır, Aydın'ın stratejik ürünleri Türk Markası olarak farklı stratejilerle ihracata yönlendirilecek. Sadece incir ve kestanedeki ilk hedefimiz 1 milyon dolarlık ihracat. Bölge insanımızın artık atadan kalma metotları bırakarak, Avrupa'nın ve dünyanın istediği standartlarda ürünler hazırlayarak onlara sunmaktır. Önemli olan networku geniş tutacağız, birbirimizle tanışarak, daha sıkı ilişki ve ziyaretlerle Türk İşadamlarını Avrupa'da ticaret yapmaya alıştıracağız" dedi.

AVRUPA'DAKİ TÜRK İŞADAMLARI İLE MARKA ORTAKLIĞI KURULACAK

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.