Avrupalı Öğrenciler Anamur’un Kitabını Yazacak

Avrupalı Öğrenciler Anamur’un Kitabını Yazacak
Anamur Belediyesi ve Arbalet Gençlik Kulübü işbirliğiyle Avrupa Birliği Erasmus Gençlik Değişim Programı kapsamında Anamur'a gelen 49 Avrupalı öğrenci Anamur hakkında kitap yazacak.

- Anamur Belediyesi ve Arbalet Gençlik Kulübü işbirliğiyle Avrupa Birliği Erasmus Gençlik Değişim Programı kapsamında Anamur'a gelen 49 Avrupalı öğrenci Anamur hakkında kitap yazacak.

"Benim Hikayem, Senin Geleceğin" adlı proje için 28 Ekim-7 Kasım 2014 tarihleri arasında Anamur'da kalacak olan Türkiye, Fransa, İspanya, Romanya, Litvanya, Bulgaristan ve İtalyalı öğrenciler Anamur'u karış karış gezerek gözlemleri ile hikayeler yazacak. Her ülkeden 18-25 yaş arası 7 gencin katıldığı proje kapsamında öğrenciler gezdikleri alanlarla ilgili olarak eğitsel çocuk hikayeleri, çizimler, metin çalışmaları ve grafik çalışmaları yaparak kendi ülkelerinin dilinde basılarak dağıtımına öncülük edecek.

Anamur'da Anamuryum Antik kenti, Mamure Kalesi, Dikilitaş, Yörük köyü ziyareti, organik tarım ve seralar, deniz, kumsal ve caretta kaplumbağaları gezileri gerçekleştirecek olan Avrupalı öğrenci grubuna projenin Anamur temsilcisi olan Anamur Belediyesi Plan ve Projeler Müdürlüğü personelleri eşlik edecek. Proje Danışmanları İbrahim Şahan ve Deniz Yayla ile birlikte Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ve Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk'ü de ziyaret edecek olan Avrupalı öğrenciler kaymakam ve belediye başkanından kent hakkında bilgi alacak.

Masrafları Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Avrupalı öğrenciler Anamur'da şehir stadyumunda gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet bayramı kutlamalarına, Anamur Belediyesi'nce açılışı yapılan F4 Fantom Savaş Uçağı Sergisi'ne ve Anamur Belediye Spor Silifkespor maçına katıldılar.

Öğrencilerin Anamur programı 31 Ekim günü Dikilitaş'ta doğa temizliği etkinliği, 1 Kasım Yörük Köyü ziyareti, 2 Kasım Aydıncık Aynalıgöl Mağarası gezisi, 3 Kasım Deniz kaplumbağaları gezisi ve Anamur Sahil temizliği, 4 Kasım seraların gezilmesi ve organik tarımın incelenmesi, 5 Kasım Anamur Kurum Ziyaretleri, 6 kasım Saat 10:00'da değerlendirme toplantısı ve Youth pass Sertifika Töreni-Anamur Şehir Turu şeklinde gerçekleşecek.

Avrupalı öğrenciler 7 Kasım'da Anamur ile ilgili kendi dillerinde basılacak olan hikayelerini iletmek üzere dünyanın 6 ayrı ülkesine dönüş yapacaklar.

AVRUPALI ÖĞRENCİLER ANAMUR’UN KİTABINI YAZACAK

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.