Avrupalı Öğrenciler Evlerine Mutlu Döndüler

Avrupalı Öğrenciler Evlerine Mutlu Döndüler
Tebessüm Eğitim, Kültür, Çevre ve Dayanışma Derneği’nin orda bir köy var uzakta AB Projesi kapsamında Bulgaristan ve Litvanya’dan gelen öğrenciler evlerine mutlu döndüler.

 Tebessüm Eğitim, Kültür, Çevre ve Dayanışma Derneği’nin orda bir köy var uzakta AB Projesi kapsamında Bulgaristan ve Litvanya’dan gelen öğrenciler evlerine mutlu döndüler.

Bulgaristan ve Litvanya’dan gelen öğrenciler 15 gün boyunca Kahramanmaraş’ın köylerini gezerek kültürel yapılarını incelediler. Avrupalı öğrencilere gitmeden önce Türk gecesi yapıldı. Pınarbaşı Misafirhanesi’nde yapılan Türk gecesinde halaylar çekildi, arı vız vız oyunları oynandı. Avrupalı gençler evlerine gitmeden önce gece doyasıya eğlendiler.    

1-20160428163719.jpg

Daha sonra Tebessüm Derneği Başkanı Cevdet Alperen’in Türk gecesinde bir veda konuşması yaptı. Cevdet Alperen, “Programımızın ana konusu sizin de bildiğiniz gibi Kahramanmaraş’ı köylerini tanıtmak. Umarım Kahramanmaraş’ı sevmişsinizdir. Biz sizi burada misafir ederken eksikliklerimiz olmuş olabilir. Bilmeden eksikliklerimiz veya yanlışlıklarımız olabilir. Bunun için sizlerden özür diliyorum. Memleketinize döndüğünüzde öncelikle ailenize, arkadaşlarınıza burayı anlatmanızı istiyoruz. Biz sizleri unutmayacağız sizlerin de bizleri unutmayacağınızı umut ediyoruz. Biz sizleri öncelikle insan olarak karşıladık. Türkiye demokratik bir ülkedir. Hürriyet burada sonsuzdur. İnsanlar serbest ticaretlerini yaparlar. Dünyadan Türkiye’ye sizin gibi misafirler gelir. Avrupa Birliğinde Türkiye bir süreç ilerletmektedir. Geleceğin tüccarları, siyasetçileri olarak bu anlamlı zamanı unutmamanızı istiyoruz. Gelecekte ülkenizde önemli mevkilere geldiğinizde bizim samimiyetimizi unutmayın. Sizi kardeş olarak kabul ediyoruz ve sizi kardeş olarak memleketlerinize yollayacağız. Bugünün hatırasına sizlere teşekkür belgesi sunacağım” dedi.

   Tebessüm Derneği Başkanı Cevdet Alperen, Veda gecesinde Bulgaristan ve Litvanya’dan gelen öğrencilere teşekkür belgesi takdim etti. Hatıra fotoğrafı çekilerek program son buldu.

2-20160428163719.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.