Avrupalı Öğrencilere Veda Yemeği Verildi

Avrupalı Öğrencilere Veda Yemeği Verildi
Sivas Belediyesi, Halis Gülle Anadolu Lisesi'nin proje ortağı olduğu ‘Geleceğimizi İnşa Ediyoruz’ projesine ortak olan 10 ülkeden kente gelen Avrupalı öğretmen ve öğrencilere, veda yemeği tertip etti.

- Sivas Belediyesi, Halis Gülle Anadolu Lisesi'nin proje ortağı olduğu ‘Geleceğimizi İnşa Ediyoruz’ projesine ortak olan 10 ülkeden kente gelen Avrupalı öğretmen ve öğrencilere, veda yemeği tertip etti.

Paşa Fabrikası Kütük Ev'de düzenlenen veda yemeğine proje kapsamında Almanya, Avusturya, Macaristan, Estonya, İtalya, İsveç, İspanya, İzlanda, Polonya ve Çek Cumhuriyeti'nden kente gelen Avrupalı 10 eğitmen ve 25 öğrenciden oluşan Heyetin yanı sıra Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün eşi Makbule Ürgüp, Halis Gülle Anadolu Lisesi Müdürü İshak Görgülü ile çok sayıda davetli katıldı. Yurtdışından gelen öğrenciler ve öğretmenler ilgiden dolayı memnun kaldıklarını söyleyerek Türkiye’yi çok sevdiklerini dile getirdi. Yemekte konuşan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün eşi Makbule Ürgüp ise kendilerini tekrar Sivas’a beklediklerini dile getirerek, “Sivas’ımızın aslında daha çok gezilecek yerleri var. Kaplıcalarıyla olsun, Divriği Ulu Cami’miz UNESCO tarafından dünya mirası olarak koruma altına alındı. İnşallah daha geniş gruplar altında ülkemize ve ilimize gelirler. Bizler de onları ağırlarız. Birbirimizi daha iyi tanırız, kendilerine tekrar ülkemize ve ilimize geldikleri için çok teşekkür ediyorum. Tekrar kendileriniz bekliyoruz ilimize.” ifadelerini kullandı. Avrupa Birliği Projeleri kapsamında gelen misafirleri ağırlamaktan mutlu olduklarını dile getiren Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok ise, “Misafirlerimizi bugün Kütük Ev’de belediye başkanımızın misafiri olarak ağırlıyoruz. Bu program, Avrupa Birliği Projeleri kapsamında ülkeler arası koordineyi sağlamak, dostluğu pekiştirmek, başa katkı sağlamak amacı güden okullar arası bir takım diyalogların güçlenmesi sağlayan bir organize oldu.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 10 Avrupa ülkesinden kente gelen öğrencilere sertifikaları verildi.

AVRUPALI ÖĞRENCİLERE VEDA YEMEĞİ VERİLDİ

AVRUPALI ÖĞRENCİLERE VEDA YEMEĞİ VERİLDİ

AVRUPALI ÖĞRENCİLERE VEDA YEMEĞİ VERİLDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.