Avukat Tunçkır: ''2 Hakim İzin Aldı Hakim Bulunamıyor''

Avukat Tunçkır: 2 Hakim İzin Aldı Hakim Bulunamıyor
İzmir merkezli 13 ilde yasadışı dinleme operasyonunda gözaltında bulunan 20 polisin adliyede işlemleri sürerken, hakkında yakalama kararı bulunan Polis Müfettişi Hasan Ali Okan’ın Avukatı Resul Tunçkır, ''Bu soruşturma nedeniyle müvekkilim Hasan Ali Okan

- İzmir merkezli 13 ilde yasadışı dinleme operasyonunda gözaltında bulunan 20 polisin adliyede işlemleri sürerken, hakkında yakalama kararı bulunan Polis Müfettişi Hasan Ali Okan’ın Avukatı Resul Tunçkır, ''Bu soruşturma nedeniyle müvekkilim Hasan Ali Okan beyin kanaması nedeniyle hastaneye kaldırıldı. 7 yaşındaki çocuğu psikolojik tedavi görmeye başladı. Öte yandan 2 hakim izne ayrıldı şuanda adliyede bulunan gözaltındaki polislere hakim aranıyor’’ dedi

İzmir merkezli 13 ilde düzenlenen yasadışı dinleme iddialarıyla ilgili yapılan operasyonda, gözaltına bulunan 20 polis İzmir Adalet Sarayı’nda bulunan Adli Tıp Kurumu’nda sağlık raporundan geçirildi. Polislerin savcılık sorgusundan sonra Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edileceği bildirildi. Öte yandan gözaltına bulunan polislerin yakınları adliye önünde beklemeye başladı.

HAKİMLER İZİN ALDI İDDİASI

Adliye önünde açıklama yapan hakkında yakalama kararı bulunan Polis Müfettişi Hasan Ali Okan’ın Avukatı Resul Tunçkır, ‘’Mahkeme ile ilgili aldığımız duyumlar var. Daha önceki kararda da Hakim Dilek Çeklitaş’ın imzası vardı. Bugünde imzası var. Ama baskılardan o kadar bunalttı ki, dün akşam itibariyle izin aldığını öğrendik. Yine başka bir hakiminde izin aldığını öğrendik. Bugün itibariyle Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’nde ifade alacak hakim şuan yok. Aldığımız duyumlara göre komisyon oraya bir hakim atamaya çalışıyor. Bu kim olacak hep birlikte göreceğiz. Hakim Dilek Çeklitaş dün itibariyle izin almış, böyle bir sorumluluğun altına girmek istemiyorum demiş ve şuan görevde değil. Duyumlarımız bu yönde. Yeni atamalar öğleden sonra savcı bey ifade aldıktan sonra, prosedür Türk Ceza Hakimliği’ne sevkini yapacak ondan sonra bir hakim arkadaş gelecek. Bunun kim olduğunu da göreceğiz. Ama bu gelen arkadaş da dosyaya ne kadar hakimdir ne kadar inceleyecek neleri görecek bilemiyoruz’’ dedi.

HASAN ALİ OKAN KONUŞURSA TÜRKİYE YERİNDEN OYNAR

Soruşturmalar 2009 ile 2013 arası. Benim müvekkilim zaten 2010 yılından sonra burada yok ki. Neyini soruyorsunuz? Devletin resmi kayıtları mevcut. Hasan Ali Okan günah keçisi midir? Hasan Ali Okan konuşursa Türkiye yer yerinden oynar. Bu süreçte telim olacak. Hasan Ali Okan’ın 7 yaşındaki çocuğu şuanda psikolojik tedavi görüyor. Zatüre teşhisi konuldu. Ayrıca Hasan Ali Okan’ın da beyin kanaması şüphesi var ve yüksek tansiyon hastasıdır. Celal Bayar Üniversitesi rapor verdi. Tedavi görüyor. Hasan ali Okan gelecek ifadesini verecek. Kimseden kaçtığı yok. Hasan Ali Okan kaçmaz, hukuksuzluğun yanında yer almaz. Olsaydı bugüne kadar Diyarbakır’da Batman’da terörün yoğun olduğu bölgede soruşturma geçirirdi. Var mı hakkında bir soruşturma? Sürekli taltifi var. İstihbarat konusunda eğitim al diye Amerika’ya göndermiş devlet. Vatanı milleti için çalışmış. Kanunun kendine verdiği görev yaptı. Dün bir tebligat geldi. Batman İdare Mahkemesi’nin kararı ile müvekkilim Hasan Ali Okan, Batman İl Emniyet Müdürlüğü’ne dönüş kararı alındı. Bu görevden alınışının haksız olduğunun belgesidir. Hasan Ali Okan adaletten kaçtığı yoktur. Önümüzdeki günlerde adliyeye gelip teslim olacaktır’’ dedi.

Öte yandan sabah saatlerinde, aranan 2 polisin emniyete teslim olduğu öğrenildi. Teslim olan 2 polis memurunun emniyetteki işlemlerinin ardında adliyeye sevk edileceği öğrenildi. 4 polisin de aranmasına devam ediliyor.

AVUKAT TUNÇKIR: ''2 HAKİM İZİN ALDI HAKİM BULUNAMIYOR''

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.