Ayağına Batan Kıymık Öldürdü

Ayağına Batan Kıymık Öldürdü
Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesi Sadıklı köyünde yaşayan 49 yaşındaki Halil Türk'ün, pekmez yapmak için çıktığı dut ağacında ayağına kıymık battı.

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesi Sadıklı köyünde yaşayan 49 yaşındaki Halil Türk'ün, pekmez yapmak için çıktığı dut ağacında ayağına kıymık battı. Kıymığı kendi imkanı ile çıkarıp, ayağını saran şahıs, iltihabın vücudunu sarması sonucu 35 gün sonra yaşamını yitirdi. 

  Alınan bilgiye göre, 6 çocuk babası Halil Türk, ayağına batan dut parçasını kendi imkanları ile çıkarttı. Eski usül ilaçlar ve tentürdiyot süren Türk, yaranın kapandığını fark edince hastaneye gitmeye gerek duymadı.

  10 GÜN SONRA RAHATSIZLANDI

  Aradan 10 gün geçmesinin ardından Türk, bir anda rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından doktorlar Türk’e ilaç vererek evine gönderdi. Anca Halil Türk, köy garajlarına geldiğinde bayıldı. Çağrılan ambulansla Necip Fazıl Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Doktorların oluşan iltihabın tüm vücuda yayıldığını belirtmesi üzerine Mersin’de özel bir hastaneye sevk edildi. Gece geç saatlerde ambulansla hastaneye götürülen Halil Türk, 35 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

  DUT SİLKELİYORDU AYAĞINA PARÇA BATTI

  Halil Türk’ün kardeşi Ali Türk, kardeşinin dut silkelediği esnada ayağına parça battığını söyledi. Kardeşinin hastaneye gitmediğini ifade eden Türk "Gidip aşı yapılmıyor. İçeride kalan iltihap kana doğru hareketleniyor ve beynine kadar çıkıyor. 8-10 gün sonra hastaneye götürüyorlar beni aradılar. Daha sonra doktorlar bunu gece 3’te Mersin’e gönderdiler. Orada doktorlar epeyce mücadele etti ama başaramadılar. Ayağında dut kırığının parçası var o batmış" dedi.

  Halil Türk’ün eşi Hüsne Türk ise, "Duta çıkmıştı, dut silkelerken ayağına küçük bir çorpuk (kıymık) batmış merhem çaldı, tentürdiyotladı. Daha sonra sargı bezi sardı başka da bir şey yapmadı, sonra aniden tutuldu" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.