Ayaklarıyla Yemek Yapan İranlı’ya "Altın Tencere" Ödülü

Ayaklarıyla Yemek Yapan İranlı’ya Altın Tencere Ödülü
Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda düzenlenen ’Uluslararası Yemek Yarışması’nda büyük heyecan yaşandı. 13 ülkeden 60 engelli yarışmacının hazırladığı yemekler jüri tarafından değerlendirildi. Y...

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda düzenlenen ’Uluslararası Yemek Yarışması’nda büyük heyecan yaşandı. 13 ülkeden 60 engelli yarışmacının hazırladığı yemekler jüri tarafından değerlendirildi. Yarışmada ayaklarıyla yemek yapan İranlı kadın, ekibiyle birlikte “Altın Tencere Ödülü” sahibi oldu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bağcılar Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Uluslararası Yemek Yarışması ve Altın Tencere Dünya Ödülleri’ programında 13 ülkeden 60 yarışmacı ter döktü. Yarışma etkinliğine Bağcılar Belediye başkanı Lokman Çağırıcı ev sahipliği yaparken, Ömür Gedik, Niran Ünsal, Sevim Emre gibi ünlü isimler katıldı. Etkinlikte AK Parti İstanbul Milletvekili Gürsoy Erol, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürü İnal Önal, Darülaceze Başkanı Aylin Çiftçi de yer aldı.

“ENGELLİSİ MUTLU OLAN TOPLUMU HEDEFLİYORUZ”

Engellilere her zaman önem verdiklerini söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı geçen yıl “Birlikte Yemek Yapıyoruz-Birlikte Daha Güzel” programını düzenlediklerini hatırlatarak ülkenin yedi bölgesinden lezzetleri buluşturduklarını anlattı. Bu yarışmada da 13 ülkeden 60 lezzet ustasının yer aldığını da anlatan Çağırıcı,”Türkiye’de bir başka örneği olmayan Engelliler Sarayı’nda farklı bir program düzenliyoruz. Engellilere imkan oluşturmak ve fırsat vermek durumundayız. Engelliler Sarayımızda yüzlerce engelli kursiyerimiz kurs görüyor. Biz bireylerin mutluluğu için çalışıyoruz. Çocuğu gülmeyen, kadını güvende olmayan, gencinin umutlu olmadığı, engellisinin mutlu olmadığı yerde toplumun huzurundan bahsedilemez “ ifadelerini kullandı.

ENGELLİLERLE HALAY ÇEKTİLER

Çekişmeli geçen yemek yarışmasında Türkiye, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Kazakistan, İran, Pakistan, Ürdün, Katar, Tunus, Kosova, Makedonya ve Mısır’dan yarışmacılar hünerlerini sergiledi. Yarışmada iki kolu olmadığı halde ayaklarıyla yemek yapma becerisi olan İranlı yarışmacı Zohreh Etezadolsaltaneh yoğun ilgi gördü. İranlı yarışmacı ülkesine ait yemek yaptı. Yine Katar adına yarışan görme engelli İbrahim El Bahlade de Şehriye yemeği pişirdi. Yarışmacılar mutfakta hünerlerini sergilerken, ünlü sanatçı Niran Ünsal da mini bir konser verdi. Engelli kursiyerler de Parıltı’nın söylediği şarkılar sırasında halay çekerken Sevim Emre de kendilerine eşlik etti.

JÜRİ SEÇİMDE ZORLANDI

Akademisyen-Aşçılık Milli Takım Kaptanı Esat Özata’nın başkanlığını yaptığı jüride yer alan Öğretim Üyesi Ahmet Özbek, Avrupa Aşçılar Birliği BaşkanıAxiotis Paraschos, Aşçılar ve Pastacılar Federasyon Başkanı Ümit Yüksel, Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü, Yemek Kitabı Yazarı- Televizyon Programcısı Meltem Açıkel yemekleri değerlendir. Jüri yarışmacıların yaptığı yemekleri seçerken bir hayli zorlandı.

AYAKLARIYLA YAPTIĞI YEMEK BİRİNCİLİĞİ GETİRDİ

Yapılan değerlendirme sonucu yarışmada iki kolu olmadığı halde ayaklarıyla yemek yapma becerisi olan İranlı yarışmacı Zohreh Etezadolsaltaneh’un da aralarında bulunduğu İranlı ekip “İran Pilavı” ile 1’inci olurken, “Üsküp Yahnisi” ile Makedonya 2’nci, “Piliç Topkapı” yemeğiyle Türkiye 3’üncü ve “Halelem” ile de Pakistan ekibi 4’üncü oldu. Birinci olan ekibe bilgisayar ile altın tencere, ikinciye tablet bilgisayar ile altın tencere ve üçüncüye de fotoğraf makinesi ile altın tencere hediye edildi. Yarışma sonunda Başkan Lokman Çağırıcı tüm yarışmacılara madalya, jüri üyelerine de teşekkür plaketi verdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.