Ayasofya önünde sabah namazı

Ayasofya önünde sabah namazı
Anadolu Gençlik Derneği (AGD)'nin, İstanbul'un fethinin 563. yıldönümü sebebiyle gerçekleştirdiği organizasyon kapsamında binlerce kişi Ayasofya Camisi...

Anadolu Gençlik Derneği (AGD)'nin, İstanbul'un fethinin 563. yıldönümü sebebiyle gerçekleştirdiği organizasyon kapsamında binlerce kişi Ayasofya Camisi önünde sabah namazı kıldı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD)'nin, İstanbul'un fethinin 563. yıldönümü sebebiyle gerçekleştirdiği organizasyon kapsamında binlerce kişi Ayasofya Camisi önünde sabah namazı kıldı. AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılmasını istedi.

'Seccadeni al da gel" sloganıyla "Sabah Namazında Ayasofya Camii'nde buluşuyoruz" adı altında gerçekleştirilen organizasyona katılmak isteyen çok sayıda kişi gece yarısından itibaren Ayasofya Meydanı'nda toplanmaya başladı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin okunmasıyla başlayan program, AGD Genel Başkanı Salih Turhan'ın konuşmasıyla devam etti.

AGD Genel Başkanı Salih Turhan, konuşmasında Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması gerektiğini dile getirdi. Turhan, " 1934 yılında kapanan bu Ayasofya camii ile alakalı buradaki kardeşlerimiz olarak bizim beklentimiz. Başka hiçbir şeye gerek yok. Yine Bakanlar Kurulu kararı ile şu mahzun olan Fatih'in bize emanet bıraktığı Ayasofya Camii'nin tekrar açılması talebinin içerisindeyiz. Bu konu ile alakalı devletimizin yetkililerinden, Ayasofya minarelerinden tekrar ezan okunmasını, bu namazları, camiinin içerisinde kılmayı yüz binler olarak talep ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Kabe imamlarından Murat Mustafa El Hasan sabah namazını kıldırdı.

Program yapılan duaların ardından sona erdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.