Aydemir: “7 Haziran Tarihi Sınavdır”

Aydemir: “7 Haziran Tarihi Sınavdır”
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, ‘7 Haziran’da inanç istismarcılarına, 28 şubatçılara bu halk, ‘Ne Senden rükü, ne benden kıyam, Selamün aleyküm aleyküm selam’ diyecek bir kez daha...

AK Parti Erzurum Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, ‘7 Haziran’da inanç istismarcılarına, 28 şubatçılara bu halk, ‘Ne Senden rükü, ne benden kıyam, Selamün aleyküm aleyküm selam’ diyecek bir kez daha.’ Kaydını düştü.

BİZ SELAM’IN TEMSİLCİLERİYİZ

AK Parti Erzurum Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, ‘Bizim siyasi gezi ve ziyaretlerimiz, yüreğimizi paylaştığımız, aynı iman ve düşünce kıblesinde buluştuğumuz, feraset ve idrakinde kendimizi yenilediğimiz Horasanlıyı, Hasankaleliyi, Tekmanlıyı, Karayazılıyı, Olurluyu Hınıslıyı selamlamadır. İstişaredir, gönül yapmadır.’ dedi.

TEVAFUK LİSANI

Erzurumluyla aralarında, Ariflerin tevafuk diye adlandırdıkları, gönülden gönüle giden bir sırlı ve kutlu lisanlarının bulunduğunu ifade eden Aydemir, ‘Erzurum öyle mübarek bir adrestir ki, Karaçoban ile İspir’deki dadaşın, Aşkale’deki ile Horasan’daki gardaşın yüreği aynı ritim ile atar. Bayrağı, vatanı, milleti ve devleti tek olanların, Allah’tan başkasına baş eğmeyenlerin, imanını diri tutanların coğrafyasıdır Erzurum. Mevlana gönüllü, Yunus dilli, Alvarlı Efe duruşludur Erzurumlu. Seçim gezilerimiz boyunca Biz, efkar ve beşeri hazinesi içinde her Erzurumludan bir ders aldık, onların gönül mesajlarından bir ders çıkardık. Yüreğini yüce yaradana adamışların yurdu Horasan’da da halkın irfanı önünde tedris ediyoruz.’ diye konuştu.

KURDUNAN YİYİP, KUŞUNAN ŞİVAN ETTİLER

2003 öncesinde Türkiye’yi ekonomide, siyasette sefalete mahkum etmek isteyenlerin, halkın başını eğdirme peşinde olanların AK Parti dönemleriyle birlikte tüm ülkeden olduğu gibi Erzurum’dan da tarihi bir karşılık aldıklarını vurgulayan Aydemir, ‘Onlar kurdunan yiyip kuşunan şivan ettiler. Onlar halkın inancını hakir görerek başörtülüleri ağlattı, inanç sahiplerine zulmü reva gördüler. Ne ki, AK Parti iktidarlarıyla zulmet yerini nura terk etti. 28 şubatçılara başlarını eğmeyenler AK bir destan devrinin öncüleri oldu. Şimdi AK zemindeki bu hoşgörü coğrafyasında ve 2023 seferinde Horasanlıyla, Köprüköylüyle, Hınıslı Şenkayalıyla, Çatlı, Uzundereliyle aynı kervandayız. Ayni menzile yürüyoruz’ dedi.

FIRAT VE AYDEMİR’E COŞKULU KARŞILAMA

AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir ve Abdurrahim Fırat, Horasanlılarla ikinci kez buluştu. İlçede esnaf ziyaretine yoğunlaşan Aydemir ve Fırat, mahalleye dönüşen köylerde Horasanlıların konuğu oldu, açılışlara katıldı. Büyük coşku ile karşılanan ve yoğun ilgi gören Adaylar, Horasanlıları dinledi, görüş alışverişinde bulundu.

7 HAZİRAN TARİHİ DÖNEM

Sohbetlerde, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Erzurum Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, 7 Haziran öncesinde bazı siyasi partiler tarafından Kuran Kursları ve okullardan din derslerinin kaldırılacağı, Diyanet işleri Başkanlığı’nın kapatılacağının seslendirildiğini hatırlatarak, ’28 Şubatçılar yeni bir senaryo ve kurgu ile halkı yeniden inancından koparmak peşinde. Haliyle bizim gündemimizde bu. Hassasiyetimiz ve dikkatlerimiz bu. İnancımız bizim her şeyimiz. İmanımız bizim tek sermayemiz. Bizi yeniden 28 şubat karanlığına çekmek isteyenlere karşı, 7 haziran ortak bir duruşun tarihi olacaktır. Biz halkımızla birlikte onlara karşı kararlılık, güç ve imanımızı tazeliyoruz.’ ifadelerini kullandı.

28 ŞUBAT ZULÜM DEVRİDİR

28 şubat döneminin Türk siyasi hayatında bir zulüm devri olarak adlandırıldığına dikkat çeken Aydemir, ‘Başörtülü kardeşlerimize eğitimi yasaklayanlar, inananlara kamu kapılarını kapatanlar, Kutsal kitabımızı öğrenmek isteyen çocuklarımızın önüne set çekenleri teneffürle hatırlıyoruz. Bu millet onları daim beddua ile anacak. Tarihimizdeki bu kara lekeyi kaldırarak, ülke için AK bir sayfa açanları da, başörtülülere yapılan zulme dur diyenleri de hayırla yad edecektir.’ dedi.

NİYE SUSTULAR?

‘İşin garibi, 28 şubatta inanlara zulmün reva görenlere karşı ses çıkarmayanlar, zulüm bildirgeleri altına imza koyanlar, bugün bu muazzez halkın huzuruna, mukaddesat nutuklarıyla geliyor.” Diyen Aydemir, ‘Biz hep sorduk, soruyoruz..Bu milletin diniyle oynandığı zaman neredeydiniz? Niye sesiniz çıkmadı? Niçin o kararların altına imza attınız? Gözyaşlarına boğdurduğunuz başörtülü analarımızın, bacılarımızın, kamudan dışlattırdığınız inançlı kardeşlerimizin karşısına nasıl çıkıyorsunuz? Şu ak sakallı irfan hazinesi büyüklerimiz karşısında utanmıyor musunuz? Bu halkı hafıza özürlü mü sanıyorsunuz? “ diye sordu.

AK İCRAAT VE YATIRIMLAR

Köylerde Kültür ve taziye evi açılışlarına da katılan Aydemir ve Fırat, konuk edildikleri alanlarda AK Parti döneminde Erzurum’da gerçekleştirilen yatırımlara da değindiler. Aydemir, ‘Şükürler olsun ki, halkımızın huzuruna hizmet ve yatırımlarımızla çıkıyoruz. 12 yılda destansı bir atılım bu. Ovit, Cankurtaran, Kop, Çirişli Tünel ve geçitleriyle, 600 kilometreyi aşan duble yollarla, Hızlı Tren, Lojistik Köy projeleriyle, Eğitim ve Sağlık Yerleşkeleriyle, Üçüncüsü yolda olan iki üniversiteye kavuşturulmuş bir Erzurum Eğitim vizyonuyla, Daphan’dan Mindivan ovasına kadar barajlar, sulama göletleriyle, Doğu Anadolu Kalkınma Planıyla, bir milyar dolarlık kış turizm ve spor tesisleri yatırımıyla, Köylerimize kadar ulaşan imar ve alt yapı dönüşüm hizmetleriyle çıkıyoruz. Halkımızdan aldığımız güç ve onların tececcühle dilimiz de var dilceğimiz de..Bu halkın incıyla oynayıp, sonra sıkılmadan maneviyat edebiyatı yapanların ise tek icraatleri 28 şubat ayıbıdır’ vurgusunu yaptı.

ZİYA PAŞA BEYTİYLE TEPKİ

Ziya Paşa’nın, ‘En ummadığın keşf eder esrâr-ı derûnun, Sen herkesi kör, âlemi sersem mi sanırsın?7 beyitlerini seslendiren Aydemir, ‘Bugün 13 yıllık süreçte gücünü halktan oluşturanların eseri olan AK sayfayı karalamak isteyenler, inanç zalimi olup maneviyat nutukları atanlar bu halkın yüreğindeki esrarı, bu halkın derununu bilirler mi? Onlar bu halkı hala hakir görüp 28 şubat ayıplarına rağmen maneviyat nutku atıyorlar da, bu yüce halkı kör, hafızasız mı sanıyorlar? O zaman aynaya baksınlar. Bu halkın derununda iman vardır. Bu halkın vicdanında kendine hizmet edenle, kendini yok sayanları bir tutmayan iman vardır.’ dedi.

Konuşmasının son bölümünde yine bir beyti okuyan Aydemir, ‘7 Haziran’da inanç istismarcılarına, 28 şubatçılara bu halk, ‘Ne Senden rükü, ne benden kıyam, Selamün aleyküm aleyküm selam’ diyecek bir kez daha.’ kaydını düştü.

AK PARTİ ERZURUM MİLLETVEKİLİ ADAYI İBRAHİM AYDEMİR, ‘7 HAZİRAN’DA İNANÇ İSTİSMARCILARINA, 28 ŞUBATÇILARA BU HALK, ‘NE SENDEN RÜKÜ, NE BENDEN KIYAM, SELAMÜN ALEYKÜM ALEYKÜM SELAM’ DİYECEK BİR KEZ DAHA.’ KAYDINI DÜŞTÜ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.