Aydın Arıcılar Birliği, Muğla Arıcılarına Savaş Açtı

Aydın Arıcılar Birliği, Muğla Arıcılarına Savaş Açtı
Türkiye’nin en önemli çam balı üretim merkezi olan Aydın’ın Arı Yetiştiricileri Birliği, komşu il Muğla’ya rest çekti. Daha önce Güzelçamlı Millipark alanı nedeniyle Yunanlı arıcılara savaş ilan eden...

Türkiye’nin en önemli çam balı üretim merkezi olan Aydın’ın Arı Yetiştiricileri Birliği, komşu il Muğla’ya rest çekti. Daha önce Güzelçamlı Millipark alanı nedeniyle Yunanlı arıcılara savaş ilan eden Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği’nin yeni Başkanı Ayhan Özdemir, şimdi Muğla arıcılarını hedef aldı. Muğla arıcısını Aydın’a sokamayacaklarını belirten Aydın Arıcılar Birliği Başkanı Ayhan Özdemir’e “Muğla arıcısı ile Aydın arıcısı etle tırnak gibidir. Bölge arıcısını ayrıştırmaya çalışan Ayhan Özdemir’i esefle kınıyorum” diyen Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin, “Araştırmadan konuşan Ayhan Özdemir’i şahsımdan ve kamuoyundan özür dilemeye çağırıyorum” dedi.

Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanıp uygulamaya geçecek olan bir proje kapsamında Aydın ve çeşitli illerin arıcısının çam balı üretim merkezi Muğla’ya girememesi yönünde karar alındığını belirten Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, “Bunlar Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin’in başının altından çıkan konular. Aynı projeyi ben de hazırlıyorum. Muğla arıcısını Aralık ayından itibaren Aydın’a sokmayacağız” dedi.

“81 İLE KUCAK AÇTIK, ARTIK MUĞLA’YI SOKMAYIZ”

Muğla ili gibi Aydın’ın da önemli bir çam balı üretim merkezi olduğunu ve Aydın ili olarak bugüne kadar 81 ilin arıcısına kucak açtıklarını belirten Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği başkanı Ayhan Özdemir, “Doğanbey’de 30 bin arı kovanı var, 20 bin kovan daha gelecek. Daha önce Doğanbey muhtarı arı yerlerini satıyormuş. Şimdi Muhtar vatandaştan 1 TL’ye kiraladığı yeri arıcıya kovan başına 5-6 TL’ye kira çekiyor. Yaşananlardan sonra Aydın arıcısı biz de Muğla arıcısını Aydın’a sokmayız diyor. Muğla proje hazırlamış başka arıcıyı ile sokmuyorsa aynı projeyi biz de yapıyoruz. Bunlar Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin’in başının altından çıkan konular. Kendisi ile ters düştük. 12. Aydan sonra Muğlalıyı Aydın’a sokmam. Aydın arıcısı da sokmayacak. 80 ilin arıcısına açığız Muğla’ya kapalıyız” diye konuştu.

“AYHAN ÖZDEMİR BİLMEDEN KONUŞUYOR, ÖZÜR DİLESİN”

Aydın ile Muğla arıcılarının yıllardır bir kardeş gibi yaşadığını ve içinde bulunduğumuz şu günlerde daha da kenetlenmesi gerekirken nifak tohumları ekip iki dost ilin arıcısının ayrıştırılmaya çalışıldığını belirten Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin, Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir’in bilmeden konuştuğunu söyledi. Şahin internet üzerinden bahse konu haberin altına yaptığı yorumla da Ayhan Özdemir’e cevap verdiğini belirterek “Bu terbiyesizce bir davranış. Herkesin ayaklarI yere bassın. Bu proje iptal edildi. İptal edenlerden biri benim. Hiç anlayıp dinlemeden konuşuyor. Gazeteye verdiği demecin altına cevap verdim. Verdiği istatistiki bilgiler yanlış. Bu bir projedir. 2014 yılında Muğla’ya 1 milyon 800 bin arı kovanı gelmiş. 2015’de 2.5 milyon arı kovanı gelebilecek bir proje hazırlandı. Projeyi Tarım İl Müdürlüğü yaptı. Projede arı konaklama yerlerine ulaşımı kolaylaştıracak yollar da yapılacak. 11 bin nokta belirlendi bu noktalarda 2,5-3 milyon kovan kapasitesi olacak” dedi.

“AYHAN’IN YERİNDE OLSAM ÖNCE ARAŞTIRIRDIM”

Kendisinin 61 yaşında olduğunu belirterek Ayhan Özdemir’in açıklamalarını yanlış bulduğunu belirten Ziya Şahın, “Ayhan’ın yerinde ben olsam önce araştırırdım. Ben ondan yaşça çok büyüğüm ve abisi sayılırım. Beni bırak iki ilin arıcısını karşı karşıya getirmek istemesi çok kötü bir durum. Aydın ile Muğla arıcısı etle tırnak gibidir. Bu iki ilin arıcısını karşı karşıya getirmek ayrıştırmak ne benim haddime ne de Ayhan’ın haddinedir. Ben 61 yaşınayım, Ayhan’ın yerine olsam böyle bir açıklama yapmadan önce arar sorardım. Yıllarca iç içe olmuş hatta dış konaklama bölgelerinde birbirleri ile kardeşten öte dayanışmaya sahip Aydın ile Muğla arıcısının ayrıştırılmaya çalışılmasını esefle kınıyorum. İçinde bulunduğumuz bu güler en çok birlik beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz günlerdir. Aydın ile Muğla arıcısını birbirine düşman ettirmeye kalkmak akli selim bir davranış değildir. Kimse bilgi sahibi olmadan böyle konuşmasın. Ayhan Özdemir de başta şahsım olmak üzere kamuoyundan özür dilemelidir” ifadelerine yer verdi.

AYHAN ÖZDEMİR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.