Aydın Müftülük Personeline Sağlıklı Ramazan Semineri

Aydın Müftülük Personeline Sağlıklı Ramazan Semineri
Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından obeziteye dikkat çekmek ve Ramazan Ayı içerisinde sağlıklı beslenmeyi gerçekleştirmek amacıyla Aydın Müftülük personeline yönelik olarak seminer düzenlendi.

- Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından obeziteye dikkat çekmek ve Ramazan Ayı içerisinde sağlıklı beslenmeyi gerçekleştirmek amacıyla Aydın Müftülük personeline yönelik olarak seminer düzenlendi.

Seminerde, Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü görevlileri Diyetisyen Mahmut Çeri ve Esra Güzel ayrı ayrı sunumlarda bulunarak sağlıklı beslenme ve obeziteye dikkat çekti.

Tüm dünyada hızla ilerleyen obezitenin yaşam kalitesinin düşüren çok yönlü kronik bir hastalık olduğunu belirten Diyetisyen Mahmut Çeri, “Obezite ile mücadele konusunda dünya genelinde politikalar geliştirilmekte, ulusal eylem planları hazırlanmaktadır. Bakanlığımız tarafından da ülkemizde görülme sıklığı giderek artan obezitenin önlenmesine yönelik bilimsel ve politik kararlığının oluşturulması ve sektörler arası faaliyetlerin güçlendirmesi amacıyla; ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ hazırlanmıştır. Bu program sayesinde obezite ile etkin mücadele hakkında halkımızı bilinçlendirmek ve Ülkemizde görülme sıklığını azaltmak planlanmıştır” diye konuştu.

Seminerin ikinci kısmında slayt gösterisi eşliğince katılımcılara bilgiler aktaran Diyetisyen Esra Güzel, obezitenin yol açtığı hastalıklar hakkında bilgi vererek, Ramazan ayı içerisinde sağlıklı bir sahur ve iftarın nasıl olması gerektiği hakkında bilgiler verdi.

AYDIN MÜFTÜLÜK PERSONELİNE SAĞLIKLI RAMAZAN SEMİNERİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.