Aydın Tömer Çin’de Türkçe Öğretim Merkezi Açıyor

Aydın Tömer Çin’de Türkçe Öğretim Merkezi Açıyor
İstanbul Aydın Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (Aydın TÖMER) Çin’in önde gelen üniversitelerinden South China Normal University ile ortak Türkçe ve Çince dil öğretimi programı açmak için anlaştı.

- İstanbul Aydın Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (Aydın TÖMER) Çin’in önde gelen üniversitelerinden South China Normal University ile ortak Türkçe ve Çince dil öğretimi programı açmak için anlaştı.

İstanbul Aydın Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermekte olan Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (Aydın TÖMER) Çin’in önde gelen üniversitelerinden South China Normal University ile ortak Türkçe ve Çince dil öğretimi programı açmak üzere anlaştı. Dünyanın en başarılı üniversiteleri sıralamasında ilk 500’de bulunan South China Normal University ile İstanbul Aydın Üniversitesi arasında yapılan anlaşma gereğince her iki üniversitenin öğrencilerine program sonunda ortak sertifika verilecek.

İAÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (Aydın TÖMER), South China Normal University’nin Guangzo şehrinde bulunan kampüsünde verilecek program kapsamında eğitim müfredatı, yayın ve materyal desteği ile öğretim görevlisi konularında destek sağlayacak. Bütün bu süreçler İstanbul Aydın Üniversitesi akademik kurullarınca değerlendirilerek incelenecek ve öğrenciler program sonunda sınava tabi tutularak ortak sertifika ile mezun edilecekler. Söz konusu proje ile Çin’de B1 kurunu tamamlayan Çin uyruklu öğrenciler İstanbul Aydın Üniversitesi akademik programlarına yüzde 50 burslu olarak kayıt yaptırma hakkını elde etmiş olacaklar.

ÇİN DİKKAT ÇEKİYOR

Çin, son yıllarda yükseköğretim alanında yaptığı uluslararası atılımlarla dikkat çekiyor. Her yıl yaklaşık 500 bin Çin uyruklu öğrencinin eğitim almak üzere yurt dışındaki üniversiteleri tercih ettiği biliniyor. Bu pastadan en büyük payı ise Amerika ve Avrupa Birliği ülkeleri gibi gelişmiş ülkeler alıyor. Özellikle son yıllarda YÖK ve DEİK - Eğitim Ekonomisi İş Konseyi öncülüğünde Türk üniversitelerinin Çin’de daha etkin şekilde yer alabilmesi amacıyla çeşitli tanıtım organizasyonları yapılıyor. Ülkemizde halen yaklaşık 700, İstanbul Aydın Üniversitesinde 35 Çin uyruklu öğrenci öğrenimine devam ediyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.