Aydın’da Av Sezonu Ve Av Koruma Çalışmaları Devam Ediyor

Aydın’da Av Sezonu Ve Av Koruma Çalışmaları Devam Ediyor
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Aydın İl Şube Müdürü Nihat Andaç, Aydın’da av sezonu ve av koruma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.2015-2016 Av Sezonu ve Av Koruma çalışmaları hakkında bilgi veren...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Aydın İl Şube Müdürü Nihat Andaç, Aydın’da av sezonu ve av koruma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

2015-2016 Av Sezonu ve Av Koruma çalışmaları hakkında bilgi veren İl Müdürü Nihat Andaç,

“2015-2016 Av sezonu öncesi av koruma ve kontrolünde görevli personelimize yeni uygulamaya konulan AVBİS ve koruma kontrol çalışmaları hakkında verilen eğitimin ardından il genelinde yapılan denetimlerde başarılı sonuçlar alınmaktadır. 17-23 Ağustos haftasında ilimiz genelinde havaların sıcak olması nedeniyle avlaklarda kontrol edilen avcı sayısı 108 kişi olmuştur. Yapılan denetimlerde usulsüz avlandığı tespit edilen 3 avcıya yasal işlem yapılmıştır. Bu işlemlerde 1 avcıya limit aşımı ve avlanma süreleri dışında avlanmaktan 2 avcıya avcılık belgesi almadan avlanmaktan yasal işlem yapılmıştır. Yapılan yasal işlemler sonucu 23 adet üveyik ve 1 adet tahtalı kuşu ve 1 av tüfeğine el konulmuş ve 3 avcıya toplamda 8 bin 400 TL tazminat bin 909 TL idari para cezası olmak üzere toplam 10 bin 309 TL ceza uygulanmıştır” dedi.

İl Şube Müdürü Nihat Andaç, öncelikle 2015-2016 av sezonunun bereketli geçmesini dileyerek, “Bu yıl Aydın ili olarak kotalı avcılık ve Avlak sistemine geçtik ve yılsonuna kadar ülkemizin tamamında bu uygulamaya geçilecek. Bu kapsamda ava çıkmak isteyen avcılarımızın internet üzerinden (AVBİS) avlanacağı avlağı ve av yapacağı türü seçebilecek. Bu uygulama ile avlak bazında sürdürülebilirlik ve tür bazında da çeşitlik zenginleşecek. Avcılarımızın internet üzerinden kota almadan ava çıkmamaları, vizelerini zamanında yaptırmaları ve avlanma izin kartlarını almaları gerekiyor. Müdürlük olarak önceliğimiz avcı bilincinin arttırılması paralelinde yaban hayatının ve doğanın korunmasıdır. Yasa dışı avcılık yapanlar ve kota almadan avlananlar hakkında işlem yapılacak. Kaçak avcıların, yasal avcıların aleyhine yaptıkları hak gaspını en aza indirmeyi hedefliyoruz. İlimiz genelinde av koruma ve kontrol çalışmalarını jandarma birimleri, avcı dernekleri, Fahri Av Müfettişleri ve İl Şube Müdürlüğümüze bağlı av koruma ekiplerimizin işbirliğinde etkin şekilde sürdürüyoruz” diye konuştu.

AYDIN'DA AV DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.