Aydın’da ‘Bilginin Ticarileşmesi’ Çalıştayı Yapıldı

Aydın’da ‘Bilginin Ticarileşmesi’ Çalıştayı Yapıldı
Aydın İl Yenilik ve Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş işbirliğinde “Akademik Performans Kriterleri Işığında Bilginin Ticarileşmesi” çalıştayı gerçekleştirildi. İki oturum halinde gerçekleştirilen çalış...

Aydın İl Yenilik ve Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş işbirliğinde “Akademik Performans Kriterleri Işığında Bilginin Ticarileşmesi” çalıştayı gerçekleştirildi. İki oturum halinde gerçekleştirilen çalıştayda TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından desteklenen AR-GE projeleri neticesinde geliştirilen ürünlerin veya parçaların üretimine yönelik yatırımların Ekonomi Bakanlığı Bölge Yatırım Desteklerinin Faydalanması hakkında tanıtım ve bilgilendirme yapıldı.

Çalıştayın sabahki oturumunda üniversitelerin eğitim-öğretim odaklı anlayış ile beraber, inovasyon ve ticari uygulamalara odaklı anlayışa sahip olması için gerekli mekanizmalar öğretim elemanlarına tanıtılırken, bilgi akışı ve farkındalık sağlanması amacı ile gerçekleştirilen toplantı Denizli Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Genel Mürüdü Prof. Dr. Muzafer Adak, Pamukkale Teknokent Proje Koordinatörü Hüseyin Karakuş ve Pamukkale Üniversitesi / Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu /Makine Ve Metal Teknolojileri Bölümü Başkanı Yard. Doç. Ceren Göde’nin panelistliği ve sunumları eşliğinde gerçekleştirildi.

Akademisyenlerin ve yüksek lisans öğrencilerinin katılımı ile proje, fikir üretimi, Ar-ge, inovasyon konularında ortaklık, işbirliği, bilgi alışverişi şansı yakalayabildiği toplantıda; Türkiye’de Ve Dünya’da Teknoparklar Ve Teknoloji Transfer Ofisleri (Tto), Pamukkale Teknokent Ve TTO’nun Öğretim Elemanlarına Sağladığı Avantajlar, Bilgiyi Nasıl Ticarileştirebiliriz?, Temel Araştırmadan Uygulamalı Araştırmaya Geçişte Üniversite-Sanayi İşbirliği, 5746 Sayılı Ar-Ge Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkındaki Kanunun Öğretim Elemanlarına Sağladığı Gelir Vergisi Muafiyeti Ve Uygulamaları görüşüldü.

“AYDIN’DA 5. BÖLGE YATIRIM DESTEKLERİNDEN YARARLANABİLİR MİYİZ?”

Çalıştayın ikinci bölümünde TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından desteklenen AR-GE projeleri neticesinde geliştirilen ürünlerin veya parçaların üretimine yönelik yatırımların Ekonomi Bakanlığı Bölge Yatırım Desteklerinin Faydalanması hakkında tanıtım ve bilgilendirme yapıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Didem Evci Kiraz, “Adnan Menderes Üniversitesi’nde bugüne kadar sektör-şirket-esnaf- kamu kurum kuruluşları - STK’lar vb. gruplarla birlikte fikir üreten, bilimsel araştırma ve projeler yürüten akademisyenler, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, sektörü temsil eden grupların bir araya gelmesiyle gerçekleştirilen toplantı, TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından desteklenen AR-GE projeleri neticesinde geliştirilen ürünlerin veya parçaların üretimine yönelik yatırımların Ekonomi Bakanlığı 5. Bölge Yatırım Desteklerinden Faydalanması hakkında tanıtım, bilgilendirme ve farkındalık sağlanması amacına ulaşmıştır” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.