Aynı Anda Hem Doğum Yaptı Hem Kalp Ameliyatı Oldu

Aynı Anda Hem Doğum Yaptı Hem Kalp Ameliyatı Oldu
Hamileliğinin 30. haftasında kalp rahatsızlığı geçiren Berivan Duruk, aynı anda hem doğum yaptı hem de açık kalp ameliyatı oldu. Nefes darlığı şikayetiyle hastaneye başvuran Duruk, kalp kapakçığında d...

Hamileliğinin 30. haftasında kalp rahatsızlığı geçiren Berivan Duruk, aynı anda hem doğum yaptı hem de açık kalp ameliyatı oldu. Nefes darlığı şikayetiyle hastaneye başvuran Duruk, kalp kapakçığında daralma tespit edilince acilen ameliyata alındı. Doğum uzmanı ve kalp cerrahlarının birlikte gerçekleştirdiği iki ameliyat sonrası anne ve bebeği kurtarıldı.

İstanbul Çekmece Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Mehmet Akif Ersoy Kalp Hastanesi ve Kanuni Sultan Süleyman Hastaneleri örneğine çok az rastlanan başarılı bir operasyona imza attı. Nefes darlığı ve göğsünde şiddetli sancı şikayetiyle hastane hastane gezen Berivan Duruk, Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ne başvurduğunda acilen ameliyata alınması gerektiğini aksi taktirde en fazla 24 saat yaşayacağını öğrendi. Aynı zamanda 7 aylık hamile olan Berivan Duruk için hem doğum hem de kalp cerrahlarından oluşan özel bir ekip hazırlandı. İlk olarak Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nin Kadın Doğum Uzmanı Dr. İbrahim Polat ve ekibi sezaryenle bebeğin doğumunu gerçekleştirdi. Hemen ardından Mehmet Akif Ersoy Kalp Hastanesi‘nin KVC Uzmanı Doç. Dr. Korhan Erkanlı başkanlığındaki sağlık ekibi de Berivan’ın kalp kapakçığını değiştirdi. 5 saat süren başarılı ameliyatların ardından anne ve bebeği yoğun bakım servisinde gözetim altına alındı.

Çekmece Bölgesi Genel Sekreteri ve Kalp Cerrahı Prof. Dr. İhsan Bakır, Berivan Duruk’un hastaneye geldiğinde nefes almakta zorlandığını ve akciğerinin su topladığını belirterek, ameliyat yapılmasaydı en fazla bir gün daha yaşayacağını vurguladı. Hastanın daha önce birkaç doğum uzmanına muayene olduğunu fakat kalp hastalığının tespit edilemediğini anlatan Prof. Dr. Bakır, “Doğumsal kalp hastalıklarına bağlı ölümleri azaltmak üzere Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Kalp ve Damar Cerrahisi Ünitesi ve ekibi oluşturuldu. Kalbinde delik bulunan 5 yaşındaki Kadir Yardimciel isimli çocuk ve Berivan Duruk aynı gün ameliyat oldu. Berivan’ın İlk muayenenin ardından kalp romatizması dediğimiz kalp kapakçığında nitral daralma tespit ettik ve acilen ameliyata aldık. Doğum ve kalp uzmanlarımız koordineli olarak başarılı bir ameliyat gerçekleştirdi. Zamanla yarışan sağlık ekibi Berivan ve bebeğini yaşatmayı başardı. Bebek 30 haftalık olduğu için yeni doğan yoğun bakım servisinde 4 hafta gözetim altında tutuldu. Anne de 10 gün kadar yoğun ilaç tedavisinin ardından taburcu oldu. 1 aylık hasretin ardından anne ve bebeği sağlıklı bir şekilde birbirine kavuşturduk. Anne ve bebeğini evinde ziyaret ederek sağlık durumunu yakından takip etmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

BEN DE BEBEĞİMLE BİRLİKTE YENİDEN DOĞDUM

Bir yıllık evli olduklarını ve ilk bebeğine hamile kaldığını anlatan anne Berivan Yeter ise riskli bir ameliyata girdiğinin farkında olduğunu ama doktorların tedirgin olmaması için çok çaba sarf ettiğini anlattı. Daha önce kalp rahatsızlığının farkında olmadığını hamilelikle birlikte belirtilerin ortaya çıktığını söyleyen Yeter, “Gittiğim kadın doğum uzmanları hamileliğe bağlı bir rahatsızlık yaşadığımı söyledi. Fakat rahatsızlık artınca farklı hastanelere de muayene oldum. Bebeğimi sağlıklı bir şekilde kucağıma aldığımda yaşadığım tüm sıkıntıları unuttum. Böyle zor bir ameliyattan ikimiz de sağ çıktık. Sadece bebeğim değil ben de yeniden doğmuş gibi oldum. Kızıma Nejla adını verdim. Onu gözlerimin içine bakıp gülerken görmek en büyük tesellim oldu. Emeği geçen bizim için seferber olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.