Aysal’dan İstifa Sinyalleri

Aysal’dan İstifa Sinyalleri
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, 300 milyon dolarlık borç durduğunu ve bunun 3 senelik maliyetinin 81.4 milyon dolar civarında olduğunu belirterek, "Bu borcu ne kadar taşıyabiliriz, ben bunu taşımak is...

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, 300 milyon dolarlık borç durduğunu ve bunun 3 senelik maliyetinin 81.4 milyon dolar civarında olduğunu belirterek, "Bu borcu ne kadar taşıyabiliriz, ben bunu taşımak istemiyorum" dedi.

Türk Telekom Arena’daki Çok Amaçlı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Galatasaray Spor Kulübü Olağanüstü Divan Kurulu toplantısına Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, 2. başkan Özkan Olcay, başkan yardımcısı Ümit Özdemir, genel sekreter Adnan Nas, yönetim kurulu üyeleri Mete İkiz, Adnan Nas, Mehmet Cibara, Mehmet Emin İpekdokuyan, Necati Demirkol ve Ebru Köksal katıldı.

"BİZ HİÇBİR GAYRİMENKULÜMÜZÜ SATMAK ZORUNDA DEĞİLİZ"

Toplantıda konuşan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, bazı endişe ve ciddi bir yanlış anlamanın olduğunu belirterek, "Riva konusu ve diğer gayrimenkuller hakkında. Biz hiçbir gayrimenkulümüzü satmak durumunda değiliz. Ben daha önceki genel kurullarda ne yapmak istediğimizi anlatmıştım. Bizim aslında 3,5 senedir satış hakkımız var Riva’da. Zaten satılabilecek tek mülkümüz de Riva. Ancak 3,5 yıldır bu satışı yapmadığımıza göre satmayacağız demektir. Gayrimenkullerimiz orada duruyor, 300 milyon dolar borç da duruyor. Bu borç 2011’den bu yana duruyor. Borcun faizi var, son 3 senede 81,4 milyon dolar getirmiş. Bunu daha ne kadar taşıyabiliriz? Ben daha fazla taşımak istemiyorum. Siz varlıkları korumayı emrettiniz. Bana verilen görev bunu korumak, çarçur etmek değil. Ayrıca imkanları değerlendirin artı değerler katıp bunları kulübün yararına kullanmak dediniz" dedi.

"HER KULÜP ÖLDÜRÜCÜ DARBELER ALTINDA"

Sarı-kırmızılı takımın başkanı, Türkiye’de her kulübün mali sıkıntılar çektiğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha önce de belirttiğimiz formülümüz kulübün elindeki gayrimenkulleri kullanıp değerlendirmek, maliyetimizi asgariye indirmek ve sağlıklı bir şekilde yaşayabilir kulüp havasına girmek. Herkes bahsediyor mali zorluklarımız var, Türkiye’deki hangi kulübün yok? Ama Türkiye’de kulüpler içinde yaşama şansı en büyük olan takım Galatasaray’dır. Her kulüp öldürücü darbeler altında. Önümüzdeki dönemde daha da ağır darbeler bekliyoruz. Buna önlem almalı ve bunun içinde banka ve piyasa borçlarından kurtulup, geri ödemeliyiz. Sportif gelirlerle bunu ödemek imkansız. Bunun için de GYO yani gayrimenkul yatırım ortaklığı önerdim. Niyetimiz nisan ayında arz ettiğimiz gibi, değeri elde tutup, GYO ile aradaki kar farkıyla borçları ödemek. Bunu yapmak için her şeyden önce güven ortamı gerek. Galatasaray’a yönelik bu kadar gürültü patırtı saldırı varken, sizler medyada, televizyonlarda söylenenlerle acabalar içinde yüzerken bu projeleri yapamayız. Görev verdiklerinize güven verirseniz projeler gerçekleşir yoksa zaman kaybıdır, bunu yapmayın."

"GELDİĞİMİZDEN BU YANA 10 MİLYON DOLAR BORÇ ARTMIŞ"

Galatasaray’ın battığı, paraların yendiği gibi laflar duyduğunu vurgulayan Aysal, "Galatasaray’ı devraldığımız gün 328 milyon dolar borç varmış, bugün 338 milyon dolar. 10 milyon dolar borç artmış, buna karşılık, 81,4 kur farkı ödemişiz. Geldiğimiz zaman stadın isim hakkı kullanılmış, o günün gerçeklerinde yaşanmış, sorgulamam mevzu bahis olamaz. İsim hakkı 5 yıllığına, forma gelir hakkı, VIP loca geliri kırdırılıp kullanılmış. Kombine gelirleri, diğer gelirler kullanılmış, portföy sıfıra inmiş. Başa güreşmeyi unutmuş amatör şubeler. Ama O günün gerçekleri bunu gerektirmiş. Şimdi ise ikinci olduğu zaman üzülen bir Galatasaray oluşmuş, gayrimenkul üzerinde yaptırım olmamış, az önceki varlıkla da olmayınca bazı varlıklar oluşturulmuş. Sermaye satışları, sermaye artırımı yaptık. 2. Sermaye Artırımı’nda devlet tarafından önlendik. Tamamen kanuni ve kurallara uygun işlemde durdurulduk, 70 milyon dolarlık sermaye artımı işlem çöp kutusuna gitti" açıklamasında bulundu.

"BASKETBOL A.Ş. KURULDUĞUNDA EKONOMİK ZARARA UĞRAMAK SÖZ KONUSU OLAMAZ"

Ticari gelirleri artırmak için gece gündüz çalıştıklarını da söyleyen Galatasaray Başkanı, "Daha borçlanmadan 3,5 sene devam ettik, başarı yakaladık ve bunu da sürdürmek istiyoruz. Sizlerden GYO dışında Basketbol A.Ş. kurma yetkisi istedim. Neden Basketbol A.Ş.? Basketbol senede 42 milyon TL para yiyor bizden. Bunu ekonomik disipline sokup, az verimli hale getirmek de mümkün değil, taraftar kapımıza gelip ne hakla bizim şubemizi zayıflatıyorsunuz der. O halde hedef, şubeyi büyütmektir. Ama genel kurulda bu şubeyi kaldırın derseniz de emrinize amadeyim. Ama bu kararı alamayacağınıza emimin, sizinle aynı şekilde düşünüyoruz. Basketbol A.Ş. kurup milletler arası şirketlerle ortaklıkla gücümüzü artırıp, Galatasaray markasını geliştirmek ve daha da güçlendirmeyi öneriyorum. Getirdiğim öneri budur. Ayrıca Basketbol A.Ş. kurulunca ekonomik zarara uğramak söz konusu olamaz. Zaten ekonomik zararın en babasını şu an yaşıyoruz. Senelerdir bunu sırtımızda taşıyoruz. Genel Kurul’da tavsiyeniz ne olur, o da sizin kararınız" ifadelerini kullandı.

TERİM’İN ADINI SÖYLEMEDİ

Transferde çok para harcandığı konusundaki eleştirilere de değinen Aysal, "Evet harcandı, saklayacak halimiz yok. Böyle gerekti, güçlü olmak için yapıldı. Başarı, başarı, başarı deniyor, bunu söylemek kolay, bedelini de ödemek lazım. Nedir bu bedel; ilk teknik direktörümüz döneminde 122,4 milyon dolar harcanmış transfere, Mancini döneminde 27,6 milyon dolar harcamışız, Prandelli beyefendi gelince ise 19,4 milyon dolar ödedik. Yani ciddi şekilde azalan bir transfer masrafı var. Ama bir portföyümüz var, maddi değeri olan bir portföy bu. Diyeceksiniz ki sattık mı da değerini görelim bu portföyün? İşte ben bunun için sizlere 3 numaralı madde konusunda Divanda bilgi sundum. Bu ancak milletler arası ortaklıkla olur, futbolda da, basketbolda olduğu gibi geliştirebiliriz bunu. Fakat bu Sportif A.Ş konusu olduğundan burada detay vermek istemiyorum. Divandan seçilecek 5-6 kişiye detaylı anlatırım ama bu zaten genel Kurulda sunacağımız yetkiler arasında değil. Sadece size verilen bir bilgidir. Bu güne kadar bize olan güveniniz için teşekkür ederim, bunda bir sarsıntı varsa bildirseniz de müteşekkir kalacağımı bilmenizi isterim" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.