Ayten’in Ölümsüz Aşkı Belgesel Ölüyor

Ayten’in Ölümsüz Aşkı Belgesel Ölüyor
Bursa’nın simge kişiliklerinden ‘Deli Ayten’ olarak bilinen Ayten Şenaşık’ın hayatının anlatıldığı aşk hikayesi belgesele dönüştürüldü. Bir hafta süren belgesel çekimleri dün gece tamamlandı. Temenyer...

Bursa’nın simge kişiliklerinden ‘Deli Ayten’ olarak bilinen Ayten Şenaşık’ın hayatının anlatıldığı aşk hikayesi belgesele dönüştürüldü. Bir hafta süren belgesel çekimleri dün gece tamamlandı.

Temenyeri Parkı’ndaki sosyal tesiste, ‘Deli Ayten’ olarak tanınan ve 1992 yılında vefat eden Ayten Şenaşık için çekilen belgeselin son çekimleri yapıldı. Bursa Büyük Şehir Belediyesi Karagöz Sineması Atölyesi ve Bursa Kültür ve Sanat Derneği işbirliği ile hazırlanan belgesel bir aşk hikayesini anlatıyor.

Deli Ayten Romanı’nın yazarı Arda Mert, "Belgesel filminin startını bir hafta önce verdik. Bugün de son sahnemiz çekiliyor. Umarım Bursa’ya ve Türkiye’ye güzel bir eser kazandırırız. Çok güzel çekimler yaptık çok güzel bir proje olacağını düşünüyorum" dedi.

Filmin yönetmeni Kadir Özbek de, Deli Ayten’in hayat hikayesinin kendisini çok etkilediğini belirterek, "Bu yüzden bu projenin içinde olmak istedim. İnanıyorum ki; Deli yakın zamanda sinema filmi ile beyaz perde de rol gösterecek. Bursa halkı da belgeseli izlediğinde keyif alacak" diye konuştu.

Deli Ayten’i canlandıran oyuncu Özlem Mat ise, çok büyük bir ekiple çalıştıklarını kaydederek, "Deli Ayten’i tiyatro oyunununda ve belgeselinde canlandırdım, bundan dolayı çok mutluyum. En son sahnelerden biri de Deli Ayten’in delirme sahnesi. Çok büyük bir ekiple çalışıyoruz, heyecan vericiydi. İnşallah güzel bir proje gerçekleştirmiş oluruz. Film için de sabırsızlanıyoruz" şeklinde konuştu.

AYTEN ŞENAŞIK

Bursa’da 1953’te yoksul bir Roman ailesinin çocuğu olarak dünyaya gelen ve 3 yaşında menenjit hastalığı geçiren Ayten Şenaşık, 13-14 yaşlarında sevdalandığı Cümbüş Hasan ile ailesinin karşı çıkmasına rağmen büyük uğraşlar sonucu evlenebilmişti. Bu evlilik Cümbüş Hasan’ın evi terk etmesiyle 1,5 yıl sürmüş ve Şenaşık, kısa süre sonra eşinin ölümüyle akli dengesini kaybetmişti. Cümbüş Hasan’nın hediye ettiği eşyalarla Bursa çarşılarını davul çalarak dolaşan ve geniş kitleler tarafından ‘Deli Ayten’ olarak tanınan Şenaşık, 12 Mart 1992’de Kızyakup Mahallesindeki evinde ölü bulunmuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.